Hükümetin gündemi: Öğretmenlik meslek kanunu, öğretmen atamaları ve mülakat

Hükümetin gündemi: Öğretmenlik meslek kanunu, öğretmen atamaları ve mülakat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ve Bakanların katılımıyla gerçekleştirilen Kabine Toplantısı, son olarak 4 Mart 2024 tarihinde yapılmıştı. Toplantılar genellikle iki haftada bir gerçekleşirken, son dakika yapılacak bir toplantının tarihi m

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ve Bakanların katılımıyla gerçekleştirilen Kabine Toplantısı, son olarak 4 Mart 2024 tarihinde yapılmıştı. Toplantılar genellikle iki haftada bir gerçekleşirken, son dakika yapılacak bir toplantının tarihi merak konusu oldu.

Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak, saat kaçta başlayacak soruları ise henüz netlik kazanmadı.

İlk kabine toplantısında Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) gündeme taşıyacağı da belli oldu. Bu kapsamda, MEB'in sunacağı raporda öğretmenlik meslek kanunu, öğretmen atamaları ve mülakat gibi konuların ele alınması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in sunacağı raporda, 2023 ve 2024 yıllarında emekli olan öğretmen sayısı, yapımı devam eden ve Eylül ayına yetişmesi planlanan okul sayısı gibi konular yer alacak. Ayrıca mülakat sayısı, güncellenen müfredat ve öğretmenlik meslek kanunu gibi konular da raporda değerlendirilecek.

Toplantı kararları ve sonuçları, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulacak. Bu bağlamda, toplantının gündemi ve kararları ile ilgili gelişmelerin takip edilmesi önem taşıyor.