O İlde Deprem Seferberliği! AFAD Uyardı: Konteyner Sevkiyatı Başladı!

O İlde Deprem Seferberliği! AFAD Uyardı: Konteyner Sevkiyatı Başladı!

Yetkililerin ve deprem uzmanlarının uyarılarının ardından bazı kamu ve okul binaları tahliye edildi. AFAD da olası bir depreme karşı kent genelinde hazırlıklara devam ediyor.

Hakkari Olası Depreme Hazır: 2500 Konteyner ve 10 Bin Çadır Sevk Edildi!

Hakkari, deprem kuşağında yer alması nedeniyle yetkililer tarafından olası bir depreme karşı seferberlik başlatıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan planlama kapsamında Hakkari'ye 2500 konteyner ve 10 bin çadır gönderildi.

Şemdinli'ye İlk Konteynerler Ulaştı

Plan kapsamında Hakkari'nin Şemdinli ilçesine ilk etapta 200 konteyner sevk edildi. Bu konteynerler, belirlenen alana vinçlerle yerleştirildi. Kalan konteynerlerin de peyderpey gönderilmesi bekleniyor.

Deprem Uzmanlarının Uyarıları Göz Önünde Bulunduruluyor

Yetkililerin ve deprem uzmanlarının uyarılarının ardından Hakkari ve Yüksekova'da bazı kamu ve okul binaları tahliye edildi. AFAD da olası bir depreme karşı kent genelinde hazırlıklara devam ediyor.

Vali Çelik: "Tedbirlerimizi Alıyoruz"

Hakkari Valisi Ali Çelik, olası depreme karşı yapılan hazırlıkların sürdüğünü söyledi. Vali Çelik, ülkenin deprem fay hatları üzerinde yer aldığını belirterek şunları ifade etti:

"Deprem, ülkemizin en büyük gerçeğidir. Deprem uzmanlarının Hakkari için yaptığı uyarıları dikkate alıp, tedbirlerimizi alıyoruz. İçişleri Bakanlığımızın önderliğinde AFAD koordinasyonunda, Hakkari'de olası bir depremde yapılacak konulara ilişkin bir çalışma yürütüyoruz."

Arama Kurtarma Ekipleri Hazır

Vali Çelik ayrıca, olası bir depremde arama kurtarma faaliyetlerinin hızlı ve etkin şekilde yürütülebilmesi için 56 arama kurtarma ekibinin oluşturulduğunu da belirtti. Bu ekipler, jandarma, polis ve öğretmenlerden oluşuyor.

Konteyner Alanları Belirlendi

Olası depreme karşı belirlenen alanlara konteyner ve çadır depolandığını da kaydeden Vali Çelik, şunları söyledi:

"Bunun için planlamalar yapıldı. Hakkari merkezde Otluca bölgesi, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerimizde de konteyner alanları planlandı. Hakkari merkez ve Yüksekova'da 1000'er, Şemdinli ilçesinde ise 500 konteyner alanı belirlendi."

Yetkililer Vatandaşlardan Dikkatli Olmalarını İstiyor

Yetkililer, vatandaşları olası bir depreme karşı dikkatli olmaya ve AFAD'ın talimatlarına uymaya çağırdı.