Öğretmenler Haklarını Arıyor: Taban Maaş ve Özlük Hakları Talebiyle Eylemde!

Öğretmenler Haklarını Arıyor: Taban Maaş ve Özlük Hakları Talebiyle Eylemde!

O öğretmenler neredeyse asgari ücretin altında maaş alıyorlar.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyesi öğretmenler haklarını arıyor.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyesi öğretmenler, 2014 yılında kaldırılan taban maaş haklarının geri verilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi için İstanbul'da bir araya gelerek eylem yaptı.

Attalos Heykeli önünde toplanan öğretmenler, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in sessiz kaldığını ve öğretmenlerin haklarını korumak yerine patronları kolladığını savundu.

Sendika temsilcisi Simay Diğde Pertev, yüksek ücretli kolejlerin ve kursların öğretmenleri asgari ücret düzenine tabi tuttuğunu ve bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Pertev, "Dün de, bugün de özel sektörde çalışan öğretmenler olarak alanlardayız. Şu an burada bizlere kulak veren birçoğunuz çocuklarınız için yüz binlerce lira vererek gönderdiğiniz kolejler, kurslar bizleri asgari ücret düzenine tabi tutmakta. Bu nedenle, biz öğretmenler olarak 2014’te elimizden alınan taban maaş hakkımız için buradayız. Patronların insiyatifine bırakılan düzeni kabul etmiyoruz. Buradan bir kez daha sesleniyoruz, bizi görmezden geldiniz. 29 Ocakta meclis önündeydik, taban maaş hakkımız için özveriyle topladığımız imzalarımızı iletmek için dün bakanlık önüne geldik. Başta muhatap bulamadık ve üyelerimize talebimizi yükseltme çağrısı yaptık. Sizler bizi oyalamaya çalıştıkça bizler, daha çok birbirimize kenetleniyor ve mücadelemize sahip çıkıyoruz. Siz kimin bakanısınız demekten, ‘taban maaşa ne oldu’ sorusunu sınıflarımızdan, öğretmen odasından ve sokaklardan sormaya devam edeceğiz. Meslek onurumuza yakışır ücret talebimizi ve özlük haklarımızı alana kadar bir aradayız" dedi.

Sendika İl Temsilcilerinden Ayse Güngör ise Ocak ayında meclis önünde hakları için eylem yapan yüzlerce öğretmenin soğuk havada saatlerce polis ablukasına maruz kaldığını ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Nisan ayında meclise sunulmak üzere özel ve kamu öğretmenlerini statü olarak eşitleyecek bir yasa düzenlemesi sözü verdiğini ancak bu sözün yerine getirilmediğini hatırlattı.

Güngör, "Biz, bir grup öğretmen değil ülkenin dört bir yanında tek yürek olmuş şekilde bekleyen binleriz. Çok kalabalığız, çok güçlüyüz. Binlerce özel sektör öğretmenini görmezden gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e bir kez daha sesleniyoruz; taban maaş hakkımızı alana kadar bu mücadelenden asla vazgeçmiyoruz, vazgeçmeyeceğiz. Emeğimizi, hakkımızı, meslek onurumuzu patronların insafına bırakmayacağız. Yasalar patronları değil öğretmenleri korusun. Bizim olanı alana kadar her yerde mücadelemizi sürdüreceğiz. Yaşasın mücadelemiz, yaşasın öğretmen sendikamız" diye konuştu.