Aman Dikkat! SGK İnceleme Yapıyor, Maaşınız Kesilebilir!

Aman Dikkat! SGK İnceleme Yapıyor, Maaşınız Kesilebilir!

Hatalı veya eksik bilgi veren ya da iş göremezlik raporu almasına rağmen çalışmaya devam eden kişilerin aylıklarının kesilebileceği uyarısı yapıldı.

SGK, belirli vatandaşlara yapılan ödemeleri kontrol ediyor. Kesintiler yapıldı!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), iş göremezlik parası alan vatandaşları incelemeye aldı. Hatalı veya eksik bilgi veren ya da iş göremezlik raporu almasına rağmen çalışmaya devam eden kişilerin aylıklarının kesilebileceği uyarısı yapıldı.

SGK Hangi Durumlarda Aylıkları Kesiyor?

  • 2 Ay İçinde İşlemlerin Yapılmaması: İş göremezlik parası alabilmek için gerekli işlemlerin 2 ay içinde tamamlanması gerekiyor. Bu süre zarfında ücretlerin alınması halinde SGK'ya iade edilmesi gerekiyor.
  • Çalışmaya Devam Edilmesi: İş göremezlik raporu almasına rağmen çalışmaya devam ettiği tespit edilen kişilerden ödenek kesilebiliyor ve yapılan ödemeler geri talep edilebiliyor.
  • Tedavi Bitmeden İşe Başlama: İş göremezlik parası alan işçilerin tedavisi bitmeden işe başladığının tespit edilmesi durumunda da verilen ödemenin kesildiği açıklandı.
  • Kontrol Muayenesine Gitmeme: İş göremezlik parası alan kişilerin kontrol muayenesine gitmemesi durumunda da ödeneğin kesilmesi mümkün olabiliyor.
  • İş Gücü Kaybında Düşüş: Tedavi edilen işçinin iş gücü kaybının yüzde 10 altına düşmesi durumunda da ödenen para kesilebiliyor.

SGK Uzmanı Dilek Ete'nin Uyarısı:

SGK Uzmanı Dilek Ete, iş göremezlik parası alan işçilerin tedavisi bitmeden işe başladığının tespit edilmesi durumunda da verilen ödemenin kesildiğini açıkladı. Ete, ayrıca sürekli iş göremezlik gelirinin kesilmesi durumu ise tedavinin tamamlanmasından sonra doktor raporu alınmadan çalışılması halinde ortaya çıkabiliyor.

SGK'dan Ödeme Alanlar Dikkatli Olsun!

İş göremezlik parası alan vatandaşların SGK'nın uyarılarını dikkate almaları ve gerekli işlemleri zamanında tamamlamaları gerekiyor. Aksi takdirde aylıklarının kesilmesi ve geri talep edilmesi gibi durumlarla karşılaşılabilirler.

Kimler Aylıklarını Kaybedebilir?

  • 2 ay içinde gerekli işlemleri tamamlamayanlar
  • İş göremezlik raporu almasına rağmen çalışmaya devam edenler
  • Tedavi bitmeden işe başlayanlar
  • Kontrol muayenesine gitmeyenler
  • Tedavi sonrasında iş gücü kaybı yüzde 10'dan az olanlar

SGK'ya Nasıl Başvuru Yapılır?

İş göremezlik parası alabilmek için SGK'ya başvuru yapmak gerekiyor. Başvuru için gerekli belgeler SGK'nın internet sitesinden öğrenilebilir.

SGK İletişim Bilgileri: