Tapu yüzünden kavga edenleri durduracak gelişme

Tapu yüzünden kavga edenleri durduracak gelişme

Tapu yüzünden hem kardeşler arasında hem de akrabalar arasında sürekli olarak tartışmalar ve kavgalar çıkmaktadır. Son açıklanan habere göre artık kardeşlerin tapu yüzünden kavga etmesine gerekçe kalmayacak. Merak edilenlerin daha fazlası haberimizde..

Tapu kavgasına son

Türkiye'de kadastro işlemlerinde kardeşler için büyük bir değişiklik hayata geçirildi . Bu yenilik için noter onayı gerektiren mevcut işlemlerde sadece yazılı bir sözleşme yeterli olacaktır. Aynı anne ve babadan olan kardeşlerin miras yoluyla edindikleri taşınmazları daha kolay ve hızlı bir şekilde paylaşabilmelerine olanak sağlayacak yeni düzenlemelerle, erkek ve kız kardeşlerin olma zorunluluğu da ortadan kalktı.

fiziksel olarak orada bulunmak ve ortak karar almak tarafından devralınan ortak mülkiyet tapularının devri kaldırılırken, mülkiyet tapularının devredilmesi zorunluluğu da kaldırılmıştır. İşlemler bu sayede daha çok kolaylaştırıldı.

Her ne kadar tapu dairesinde ve noterde yapılan işlemler önemini korusa da taşınmazın sınırlarının belirlenmesi ve tapuya ait alım-satım işlemlerinin yürütülmesi açısından önemli gibi görünse de, son alınan haberlere göre, prosedürlerden kaynaklanan kafa karışıklığını ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır.

Tapu satışı için tüm hissedarların rızası şarttır, ancak avukatlara verilen yetkilendirme prosedürleri daha da karmaşıktır ve pratik olabilir. Süreçleri daha hızlı ve daha az bürokrasi ile yürütmesine olanak sağlayan bu düzenleme, mülkiyet hakkının kardeşler arasında devri işlemlerini büyük ölçüde kolaylaştırmaktadır.

Satış işlemi tamamlandıktan sonra, hisselerin finansörlerine ödeme yapılırken, hissedarlara da ödeme yapılır. yine de tesisteki transfer işlemleri için şahsen bulunması gerekmektedir. Yeni düzenlemeler gayrimenkulü şu şekilde düzenliyor: Kardeşler ve kız kardeşler alıcılarına sunduğu kolaylık, işlemleri basit ve daha anlaşılır hale getirerek önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.