Soğanın en faydalı hali açıklandı! Canan Karatay bu konuda uyarıda bulundu!

Soğanın en faydalı hali açıklandı! Canan Karatay bu konuda uyarıda bulundu!

Kök bitkilerin sağladığı yararlar her fırsatta dile getirilmektedir. Kök bitkiler arasında en yararlısı ise soğan olmaktadır. Canan Karatay ise en yararlı kök bitki olan soğan hakkında açıklamalarda bulunmuş ve bu konuda uyarılarda bulunmuştur.

Canan Karatay, kök bitkilerin yararları hakkında bilgi vermeye devam etmektedir. Kök bitkilerin en yararlısı ise soğan olmaktadır. Canan Karatay, soğanın her türlüsünün yararlı olduğunu ancak çiğ tüketmenin daha yararlı olacağını açıkladı. Bu açıklama dışında soğanın vitamin deposu olduğunu da iletti. Soğanın birçok faydasının olduğu ve vücudun dengesini sağladığı da belirtiliyor. Peki soğanın faydaları nelerdir? Soğan hangi durumda tüketilmemeli? İşte bütün detaylar..

Soğanın faydaları nelerdir?

Soğan, kök bitkiler arasında en yararlısı olarak bilinmektedir. Soğanın birçok faydası bulunmaktadır. Soğan kansere yakalanma riskini azaltmaktadır. Soğanın içerisinde yer alan kuarsetin adlı antioksidan madde, yumurtalık ve kolorektal gibi kanser türlerine yakalanma riskini azaltmaktadır. Astım veya alerjik bir durum yaşayan kişilere de iyi geldiği bilinmektedir. Soğan, bu kişilerde bağışıklığı desteklemeye yardımcı oluyor. Bunların dışında kalp krizini önlemeye de yardımcı oluyor. Soğanın içerisinde bulunan kükürt, kan inceltici etkisi göstererek kalp krizi riskini önlemektedir. Burada bulunan kükürt, hipertansiyon başlangıcını geciktirmek ve azaltmak için yardımcı olmaktadır. Bu yönde yapılan çalışmalarda bulunmaktadır.

Soğan hangi durumda tüketilmemeli?

Canan Karatay, kök bitkilerin arasında en yararlısı olan soğan hakkında bilgi vermeye devam etti. Soğanın birçok faydasının olduğunu da iletti. Bu konuda birçok uyarıda bulundu. Yaptığı açıklamada, soğanın çiğ olarak tüketilmesinin çok yararlı olduğunu söyledi. Ayrıca yaptığı uyarıya göre soğanı çiğ tüketmek yerine yemeklerde kullanılan kavrulmuş şekilde kullanmanın zararlı olduğunu açıkladı. Soğanın kavrularak tüketildiği halinde birçok vitaminini kaybettiğini açıkladı. Soğanın kavrularak tüketilmesinde vücuda ciddi zararlar verdiğini de ekledi. Soğanı kavurarak tüketmenin yapılan en büyük yanlışlardan biri olduğunu söyledi. Soğan kavrulurken yağ ile birleşerek kanserojen maddeleri de açığa çıkarmaktadır. Soğanı kavurarak tüketmek yerine çiğ şekilde tüketmenin her zaman en yararlısı olduğunu açıkladı.