Severek tükettiğimiz meyve meğerse böbrek taşı yapıyormuş…

Severek tükettiğimiz meyve meğerse böbrek taşı yapıyormuş…

Yaz aylarının gelmesi ile beraber yaz meyveleri de piyasaya çıkmış durumdadır. Bir çok yaz meyvesini bayılarak yediğimiz konusunda herkes hem fikir biçimde. Peki ya o yediğimiz meyvenin böbrek taşı yaptığını hiç duydunuz mu?

Mürdüm eriği böbrek taşı yapıyormuş

Zevkle yediğimiz bu meyvesi genel olarak faydalı kabul edilse de etkisi öyledir ki, bunu duymak bizi zehir yediğimize pişman eder! Böbrek taşı oluşumundan mide rahatsızlıklarına kadar her türlü hastalığın habercisi olan Mürdüm eriğinin başka hangi zararları olduğunu öğrenmekte faydalı olacaktır.

Mürdüm eriği küçük bir meyve türüdür. Hoş ve ekşi bir tat profiline sahip yuvarlak meyveden oluşmaktadır. Reçellerde, marmelatlarda, tatlılarda ve içeceklerde sıklıkla kullanılır. Erik sağlık açısından pek çok fayda sağlasa da, aşırı tüketildiğinde veya belirli durumlarda bazı insanlara zarar verebilir. İşte eriğin zararları; Erikler bazı durumlarda zehirli olabilir. Olgunlaşmamış meyveler, meyvede bulunan siyanür türevleri nedeniyle zararlı olabilir.

Bu nedenle insanların fazla aşırı derecede erik yemesi önemlidir. Mürdüm eriği C vitamini açısından zengin olgun meyveleri tüketmez çünkü tüketildiğinde vücutta tortu ve taş oluşumuna neden olur.

Mürdüm eriği tüketildiğinde böbreklere ve kalbe iyi geldiği kabul edilen ama, aşırı miktarda tüketildiğinde vücutta aşırı miktarda vitamin ve mineral birikmesi nedeniyle taş oluşturabilmektedir. Bu nedenle erik tüketirken, onay ve uzman tavsiyelerine uyulmasına dikkat edilmelidir.

Bazı kişilerin eriklere karşı alerjik reaksiyonları olabilir. Alerji belirtileri arasında döküntü, şişme, gözlerde sulanma ve hatta nefes alma güçlüğü sayılabilir. Semptomları olan kişilerin erik tüketmekten kaçınması önemlidir. Bazı kişilerin eriklere karşı alerjik reaksiyonları olabilir. semptomları olan kişilerin erik tüketmekten kaçınması önemlidir. Tıbbi rahatsızlıklardan muzdarip kişiler, özellikle mide ülseri, gastrit veya gastroözofageal reflü hastalığı vakalarında erik tüketirken dikkatli olmalıdır. Yaz aylarının sevilen meyvesi işte aşırıya kaçıldığında bu tür alerjik reaksiyonlara neden olmaktadır. Bu yüzden her ne olursa olsun öncellikle doktorumuza danışmadan bir şeyi hemen yememeliyiz.