Genç kalmak isteyenler dikkat! Bu karışım sayesinden en az 20 yaş gençleşmeniz mümkün…

Genç kalmak isteyenler dikkat! Bu karışım sayesinden en az 20 yaş gençleşmeniz mümkün…

Çoğu insanın her zaman istediği bir hayali vardır. Oda genç kalmak. Yaşlanan insanlar ise, gençliklerine geri dönmek isterler. Genç bir cilt, birçok insanın arzusudur. Ancak zamanla cildinizde ince çizgiler ve kırışıklıklar ortaya çıkabilir.

Siz de cildinizin ve vücudunuzun genç görünmesini istiyorsanız bazı alışkanlıklara dikkat etmeniz gerekiyor. Amerikalı Doktor Mark Hyman, genç kalmak için bazı ipuçları paylaştı…

Genç bir cilde sahip olmak için bunları yapmanız gerekmektedir

Genç ciltler için düzenli bakım yapılması önemlidir. Zamanla cildinizdeki kolajen eksikliğinden dolayı kırışıklıklar daha da artabilir. Bu nedenle cildinize bakım yapmak yaşlanma sürecini yavaşlatabilir. Cildin yaşlanması ve genç görünümün korunması için anti-aging tedavilerin düzenli olarak uygulanması önemlidir.

Zamanla ciltte ortaya çıkan ince çizgiler, kırışıklıklar ve kahverengi lekeler yaşlanmanın bariz belirtileri arasındadır. Hücrelerinizi besleyen, onaran ve yenileyen rutinleri sayesinde pillerinizi yeniden şarj edebileceksiniz. Evde düzenli cilt bakımı cildinizin erken yaşlanmasını önleyebilir. Bu yüzden aşağıda verdiğim ipuçlarını takip etmeyi unutmayın!

Cildinizi susuz bırakmamalısınız. Nem eksikliği çok genç yaşlardan itibaren ciltte kırışıklıklara neden olabilir. Ayrıca kuruluk ve tahriş de cildin görünümünü bozar. İnce çizgiler ve cilt kusurları da nemsiz ciltte daha fazla hale gelir. Bu nedenle cildinize her gün düzenli olarak bir nemlendirici uygulamalısınız.

Yağlı, kuru veya hassas kombinasyon türünüze göre uyarlanmış bir nemlendirici krem seçin. cildinizi temizledikten sonra masaj yaparak nemlendirici uygulayın. Bu sayede cilt bariyerinizi dış etkenlere karşı güçlendirebilirsiniz .

Güneşe maruz kalmak cildin erken yaşlanmasına neden olabilir. UV ışınları kırışıklık ve leke gibi cilt sorunlarına neden olabilir. Güneş kremleri bu nedenle cildi bu zararlı etkilerden korumak açısından önemlidir. Ancak kremini sadece yaz aylarında değil her mevsim düzenli olarak kullanmak gerekir. cildinizi tam olarak korumak ve sağlıklı tutmak için bu alışkanlığını edinmeli ve yıl boyunca güneş koruyucu kullanmalısınız.

Üzüm çekirdeği yağı, yaşlanma karşıtı cilt bakımında tercih edilen doğal bir üründür. İçerdiği antioksidanlar ve omega yağ asitleri cildi sıkılaştırır ve onarır. Ayrıca eşit olmayan tonlamayı ortadan kaldırarak daha pürüzsüz bir cilt görünümü sağlar.

En iyi sonuç için üzüm çekirdeği yağını avuçlarınızda hafifçe ısıtarak cildinize uygulayabilir ve gece rutininizin son adımında kullanabilirsiniz. C vitamini içeren cilt bakım ürünleri cildi nemlendirmekle kalmaz, bariyerini güçlendirerek dış etkenlere karşı korur. C vitamini serumları özellikle kollajen üretimini destekler, böylece yaşlanma belirtilerini azaltır ve cildin erken yaşlanmasını önler.

Yaşınız ne olursa olsun vitamini düzenli kullanarak genç ve sağlıklı kalabilirsiniz. Günlük cilt bakım rutininize C vitamini serumları eklemeyi unutmayın! Yaşınızı ortaya koyan kırışıklıklar için göz çevresi bakımı önemlidir. göz çevrenize günlük bakım yapmanız gerekir. Kırışıklıkları azaltmak, nemlendirmek için profesyonel ürünlerin yanı sıra evde doğal yöntemleri de deneyebilirsiniz. Örneğin canlandırıcı bir salatalık maskesi ile konturunuza aydınlık ve genç bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Erken kalkın: Sabah 6'da uyanmak genç kalmak için önemlidir. Bu saatte uyanmak enerji seviyenizi artırır, size zihinsel berraklığı daha erken verir.

Meditasyon: Stresten uyandıktan sonra 20 dakika boyunca meditasyon yapın, zihni sakinleştirir ve genel sağlığı iyileştirir.

Kuvvet antrenmanı: Kaslarınızı korumak ve güçlendirmek için düzenli olarak 30 dakikalık kuvvet antrenmanı yapmalısınız. Bu, vücut kompozisyonunu olumlu yönde etkiler.

Soğuk Duş: Soğuk duş almak cildin canlanmasını iyileştirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Beslenme: Kahvaltıda yaban mersini, proteini, kabak çekirdeği ve chia karışımını tüketmek harika bir seçenektir. Yaban mersini antioksidanlarla doludur ve iltihabı azaltır, chia tohumları ise kalp sağlığını destekleyen yağ asitleri içerir. Tok tutan balkabağı, düşük kalorili içeriği nedeniyle kilo almayı engelleyebilir.

Protein tozu büyümeyi ve kasları destekler. Ancak Dr. Hyman, bu takviyelerin gerçek gıdaların yerini alamayacağını belirtiyor. Kas kütlesi 30 yaşından sonra yaklaşık 3 ila %8 oranında azalırken bu oran orta yaşta %15'e ulaşabilmektedir. Birçok araştırma, daha kilolu yaşlı insanların ölüm riskinin daha düşük olduğunu gösteriyor.

Sabah meditasyonu, stres hormonlarını azaltarak yaşlanmayı yavaşlatabilir. 2020 yılında yapılan bir araştırma , sabah meditasyon yapmanın beyin yaşlanmasını 8 yıla kadar yavaşlattığını kanıtladı. Düzenli meditasyonun sadece beyin düzeyinde değil aynı zamanda hücresel düzeyde de yaşlanma belirtilerini azalttığı gözlemlenmiştir. Soğuk duşlar vücuttaki iltihabı azaltarak hücresel hasarı da azaltır ve yaşlanmayı yavaşlatır. Bitki bazlı beslenme, et diyetinin iltihaplanma riskini azaltabileceğini gösterir.