Demir ilacı kullananlara doğal çözüm! Canan Karatay öneriyor…

Demir ilacı kullananlara doğal çözüm! Canan Karatay öneriyor…

Birçok insanın kansızlık ile başı derttedir. Sürekli olarak vitaminlerin düşmesi ile kendilerinde halsizlik vb. şikayetler hissederek doktorlara başvuruda bulunuyorlar. Oysaki Canan Karatay uyardı!

Canan Karatay “Demir ilaçlarının bazılarından daha etkili” dedi ve şunları söyledi: Kabuklarını atmayın!

Demir ilacı ile aynı etkiyi veren kuruyemiş kabuğu

Havalar ısındıkça alışkanlıklarımız da değişiyor. Tavsiyeleriyle kalıpları yıkan beslenme uzmanı profesör Canan Karatay yaz sezonuna özel bir uyarı geldi. Karatay, "Demir bazlı ilaçlardan daha etkilidir, atmayın!"

Fındık kabuğunun adını hiç duymadığınız faydaları var. İşte ünlü doktorun altın tarifi. Ünlü beslenme uzmanı Canan Karatay, bildiğiniz her şeyi unutturacak tavsiyesi verdi. Karatay, fındık kabuklarının atılmasına karşı, bunların demir bazlı ilaçlardan daha etkili olduğunu belirterek kullanılabileceğini tek tek açıkladı. E vitamini açısından zengin olan fındıkla ilgili Karatay'dan uyarı geldi. Fındık kabuklarının çöpe atılmasına karşı olduğunu vurgulayan Karatay, fındık kabuğunun insan sağlığına faydalarını sıraladı.

Canan Karatay, günümüzün en sık görülen hastalıklarından biri olan kansızlık hakkında çarpıcı tavsiyeler verdi. Karatay, fındık kabuklarının kaynatıldıktan sonra ilaç haline geldiğine dikkat çekti. Bu yöntemin alternatif tıpta yüzyıllar önce keşfedildiğini hatırlatan Karatay, fındık kabuklarının demir kaynağı olduğunu söyledi.

Vücutta en çok tüketilen madde olan demiri arttırmak için fındık kabukları önerilmiştir. E vitamininin bileşenleri vücutta demiri tutar ve işlenmesine izin verir. Demiri azaltan ana faktörlerden biri demirin tedavi edilmeden vücuttan atılmasıdır. Demir tam olarak vücutta işlenmediğinde kan sayımı düşer.

Kan sayımını artırmanın en etkili yolu demiri C vitaminleriyle etkileşime geçirmektir. Fındık kabukları kaynatıldığında süzülür ve bağırsaklardaki atıkları temizler. Bağırsak florasını dengeler. Bu sayede vücut tarafından sindirilmesi gereken vitaminler hızla enzimize edilir. Bu, tırnakların düşüp kırılmasını önler. Hücre dokularındaki E vitamininin değerini arttırır.