Buzdolabında Bahar temizliği; Püf noktalarına dikkat ederek, dolabınızı uzun süre kullanılabilirsiniz!

Buzdolabında Bahar temizliği; Püf noktalarına dikkat ederek, dolabınızı uzun süre kullanılabilirsiniz!

Besinleriniz, uzun süre taze kalmaları istiyorsanız eğer, buzdolabınıza daha iyi davranmanız gerekiyor. Buzdolabınızı yerleştirdiğiniz her besinini için gereken özeni göstermeniz buzdolabı ömrünü uzamasını sağlayacaktır.

Ufak ipuçlarına dikkat ederek buzdolabınızı daha verimli bir şekilde kullanmanız sağlayacak püf noktaları işte sizlerle...

İdeal olan buzdolabının yüzde 30’unun boş tutulmasıdır

Buzdolabınızı daha verimli bir şekilde kullanmanız, gıda israfını azaltmanıza ve aynı zamanda da besinlerden daha iyi faydalanmanızı sağlayacaktır. Besinlerin uzun süre taze kalmalarına istiyorsanız eğer, buzdolabınızla aranızı iyi tutmanız gerekmektedir. Bunun için bu kurallara dikkat;

Buzdolabı doluluk oranı için ideal olan buzdolabının yüzde 30’unun boş tutulması, yani buzdolabınızın maksimum yüzde 70’inin dolu olması buzdolabının verimliliği için önem arz etmektedir.

Buzdolabının alt ve üst bölümlerinin sıcaklığı mevsime ve doluluk oranı göre sık sık kontrol edilmesi gerekmektedir.

Kısa süreli elektrik kesintilerinde derin dondurucunuzun kapağını ısı dengesini korumak için açmayın. (Uzun süreli elektrik kesintilerinde dondurucuda yer alan ürünleri kontrol etmek sağlık açısından önem arz etmektedir)

İlk giren ilk çıkar kuralına uyalım!

Son kullanma tarihi veya ürün tüketim önceliği açısından, yiyeceklerinizi ön taraflara yerleştirerek gözünüzün önünde olmasını sağlayabilirsiniz.

Gıda israfının büyük bir kısmı ise arka sıralarda kalan yiyecekler neden oluyor. Kullanılmayıp unutulan sofraya gelmeden neredeyse çöp olan, tüketilmeyen besinler büyük bir besin israfıdır. Bu israfın önüne geçmek için, buzdolabınıza ilk giren ilk çıkar kuralını uymaya özen gösterebilirsiniz.

Sebzelik kısmı, besinleri belirli nem aralıklarında tutmak ve sıcaklığını korumak için tasarlandığı için sebze ve meyveleri bu bölümde saklamamız en doğu işlem olacaktır.

Buzdolabını açtığınız kapak kısmı ise en sıcak kısımdır, bu nedenle de sadece çeşnilerinizi bu bölüme yerleştirmeyi yumurta, süt gibi ürünleri buzdolabının daha soğuk bir yerine yerleştirilmeniz daha mantıklı olacaktır.

Yeşilliklerinizin raf ömrünü uzatmak için ise kavanoz veya kapalı bir kapta durulayarak saklamak en doğru yöntem olacaktır. (maydanozlarınızı koyduğunuz kavanozun dibine sadece sapların ıslanacağı kadar su doldurarak kaldırırsanız eğer, sapları suyla temas eden maydanozlar daha uzun süre canlılıklarını koruyacaktır)