Bu tuzağa sakın düşmeyin! Çoğu kişinin başı dertte…

Bu tuzağa sakın düşmeyin! Çoğu kişinin başı dertte…

Yurt içinde göç etmek ya da başka bir şehre taşınmak isteyenlerin sık sık başvurduğu bir yöntem olan evlilik, artık pek çok kişinin mağduriyetine yol açmaya başladı. Sosyal medya sahte evlilik platformlarıyla dolu.

Peki bu tuzağa düşmemek için neler yapmamız gerekli? Daha fazlası haberimizin geri kalanında…

Anlaşmalı evlilik hizmeti sunan sitelere dikkat!

Tüketiciler Birliği, sosyal ağlarda yaygın olarak sözleşmeli evlilik hizmeti sunan sitelerin sayısına dikkat çekerek, bu şekilde evlenmeyi düşünen vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı. Bu platformlar merkezleri gibi isimler altında faaliyet göstermekte ve kullanıcıları mağdur edebilmektedir.

Birliğin Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz , "evlilik" ve "evlilik merkezi" adı altında faaliyet gösteren sosyal medya sitelerine karşı uyarıda bulundu. Gündüz, bu siteler tarafından sunulan resmi taleplerin aşırı sayısına ve bu hizmetler karşılığında alınan ücretlere dikkat çekerek vatandaşları sosyal ağlarda tanımadıkları kişilere para göndermemeleri konusunda uyardı.

Daha önce sadece tanıdıklar tarafından kutlanan ve yabancıların ikametini kolaylaştıran resmi evlilikler artık dijital ortama taşındı. Ancak internetteki bunların çoğunluğunun dolandırıcılar tarafından oluşturulduğu ortaya çıktı. Alanında uzman kişiler, sosyal ağlarda yer alan bu tür kuruluşların ciddi riskler taşıdığı konusunda uyarıyor.

İnternet üzerinden evlilik vaadiyle yazanlara kanmayın

Gündüz, insanların artık partnerlerini internete taşıdığını bunun da önemli sayıda dolandırıcılık vakasına yol açtığını söyledi. Mağdur sayısı çok olmasına rağmen insanların duydukları utanç nedeniyle resmi şikayette bulunmaktan kaçındıklarını belirten Gündüz, şöyle konuştu: Evlilik sitelerinin sayısı ve internette eş arama hızla arttı. "Bu sitelere üye iseniz karşı taraftan para isteme taleplerini yerine sakın getirmeyin”. Bu tuzaklara düşmemek için sizlerde karşı taraftan gelebilecek en ufak maddi yardıma kulak asmayın. Çoğu insanı bu şekilde dolandırdılar. Ve insanlar artık bu durumdan şikâyetçidir.