81 ilde yaşayan herkesi ilgilendiriyor! Artık ücret ödenmeyecek!

81 ilde yaşayan herkesi ilgilendiriyor! Artık ücret ödenmeyecek!

Kişisel sağlık harcamalarının karşılanması amacıyla Genel Sağlık Sigortası (GSS) yeni karar kapsamında sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştıracak.

Genel Sağlık Sigortası, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırarak sağlık harcamalarını finanse eden bir sistem olarak öne çıkıyor…

Genel Sağlık Sigortası Ücretsiz mi?

Genel sağlık sigortası primleri nedeniyle hastaneye ulaşamayan ve tedavi alamayan milyonlarca vatandaşın sorununun çözümü için karar alındı. GSS borcu bulunan kişilerin ücretsiz sağlık hizmeti alabilmesi için bir düzenleme yapıldı. Bir çok vatandaşı yakından ilgilendiren bu haber oldukça mutluluk getirdi.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren düzenlemeye göre, GSS kapsamındaki vatandaşlar, Sağlığa bağlı sağlık kuruluşlarında sunulan hizmetlerden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Üniversite hastanelerinin prim borçları olsa bile.

Cumhurbaşkanlığı ödemeleri ile ödeme hükümleri, GSS prim borçları nedeniyle sağlık hizmetlerine erişilemeyen Türk yayınlarının ve ailelerinin, 31 Aralık 2024 tarihine kadar kamu ve devlet üniversitesi hastaneleri tarafından sunulan sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanılabilmesi sağlanmaktadır.

Böylece GSS prim borcu olan kişiler bir yıl boyunca tedavi hizmetlerinden yararlanabilecek ve borç sorgulamalarına gerek kalmadan 81 ildeki Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık tesisleri ve devlet üniversitesi hastanelerinde tedavi görebilecekler.

2024 tarihinin sonuna kadar uzadı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca , sosyal medya hesabından bu konu hakkında açıklama yaptı. Koca, açıklamasında şunları söyledi: “ genel sağlık primi borcu olan vatandaşlarımızın, bakanlığımıza bağlı sağlık kuruluşları ve hastane akademisyenleri tarafından sunulan sağlık hizmetlerinden yararlanması Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ni 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzattı." Ayrıca TBMM'ye sunulan yasa tasarısında , GSS primi borçlu olanlara yönelik bir madde yer alıyor. tasarısının yasalaşması durumunda, ödenmemiş GSS primleri, cezaları ve geç ödeme faizi gibi tüm ücretlerden feragat edilecek ve borçlu vatandaşlara önemli bir mali rahatlama sağlanacak.