2. Torba yasası gündemden düşmüyor! Ne zaman çıkacak?...

2. Torba yasası gündemden düşmüyor! Ne zaman çıkacak?...

Torba yasanın çerçevesinde ekonomik düzenlemeleri içeren 55 madde geçtiğimiz aylarda kabul edildi. Şimdi tüm gözler Parlamentonun geri kalan maddeleri kabul etmesi üzerinde.

Bu unsurlar arasında ev hanımlarına ikramiye, ek 3.600, SSK ve Bağ-Kur ikramiyelerinin eşitlenmesi gibi önemli konular yer alıyor…

2.Torba yasası

Beklenen 2. torba yasa içerisinde kademeli emeklilik de yer alıyordu. Ancak bu konuyla ilgili açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan tarafından yapılmış ve bu tür düzenlemelere yönelik herhangi bir çalışma yapılmadığı kamuoyuna duyurulmuştur.

Dolayısıyla söz konusu soru şudur: 2. Torba yasanın içeriği nedir? Ne zaman piyasaya sürülmesi planlanıyor?

Öncelikle memurlar için 3.600 ek göstergeye çıkarılması beklenen Torba Kanun çerçevesinde Bağ-Kur prim gün sayısının 9.000'den 7200'ye düşürülmesi planlanıyor. Bu durum tüm Bağ-Kur'lular tarafından heyecan ve merakla bekleniyor. Tüm memurlar 3600 ek gösterge beklese bile düzenlemeler yalnızca ilk dönem terfi eden memurlar için geçerli olacak.

Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği sözü kapsamında ev hanımları isteğe bağlı sigorta primlerinin 1/3'ünü kendi yatırmalarında, primin 1/3'ünü devlet ödeyecek ve böylece Ev hanımlarına emeklilik hakkı kazanmış olacak. Erken emeklilik hayali kuran ev hanımları için bu fırsat aslında inanılmaz bir fırsat olacak karşılarına çıkmaktadır.

Tüm bu maddeleri içeren ekonomik düzenlemeler Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından onaylanarak geliştirilecek, resmi gazetede yayınlanacak ve uygulanmaya başlanacak.