İsrail ile ticarete karşı çıkan gençler İstiklal Caddesi'nde gözaltına alındı

İsrail ile ticarete karşı çıkan gençler İstiklal Caddesi'nde gözaltına alındı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı tepkiler sürerken, Türkiye'de Filistin için duyarlı bir grup genç, İsrail ile yapılan ticaretin kesilmesi çağrısında bulunarak İstanbul'da bir eylem gerçekleştirdi.

Ancak polisin müdahalesiyle eylem şiddetle sonuçlandı ve birçok kişi gözaltına alındı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı tepkiler sürerken, Türkiye'de Filistin için duyarlı bir grup genç, İsrail ile yapılan ticaretin kesilmesi çağrısında bulunarak İstanbul'da bir eylem gerçekleştirdi. Ancak polisin müdahalesiyle eylem şiddetle sonuçlandı ve birçok kişi gözaltına alındı.

israil-ile-ticarete-dur-de2-1712424677-e5gxim.webp

İstanbul'da, İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik operasyonlarına karşı tepki gösteren bir grup genç, İsrail ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilere dikkat çekmek amacıyla Beyoğlu'ndaki İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü'ne yürümek istedi. Ancak gençlerin bu barışçıl eylemi, polis tarafından engellendi.

İsrail ile devam eden ticaretin kesilmesini talep eden gençler, İstiklal Caddesi'nde polis ablukası altında kaldı. Polisin müdahalesi sonucunda çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Özgür Özel'den tepki

Olayın ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada bu duruma tepki gösterdi. Özel, "İstanbul'daki bu görüntüleri büyük üzüntüyle takip ettim. İfade özgürlüğüne, toplanma özgürlüğüne ve anayasaya açıkça aykırıdır. Gözaltındaki gençler derhal serbest bırakılmalıdır. Süreci yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada infial

Sosyal medyada da olayın hızla yayılmasıyla birlikte birçok kullanıcı bu duruma tepki gösterdi.

Bir paylaşımda, "Filistin direnişine omuz verenlere işkence! Soykırımcı İsrail devletiyle yapılan ticarete son verilsin talebiyle gerçekleştireceğimiz eylem öncesi gözaltına alınıyoruz! Arkadaşlarımıza yoğun bir darp ve şiddet var! Tüm kamuoyunu yanımızda durmaya çağırıyoruz! Ticarete dur de!” ifadeleri dikkati çekti.

“Muhafazakar kitlenin AKP ile tanışması!"

Yenilik Parti Genel Başkanı Öztürk Yılmaz da olaya dikkat çekerek, İstiklal Caddesi'nde eyleme katılanların gözaltına alınmasını protesto etti. Yılmaz, olayları görüntüleyen bir başörtülü protestocuya polis müdahalesinin kaydını, “Muhafazakar kitlenin AKP ile tanışması!” yorumuyla paylaştı.

Ahmet Davutoğlu'nun tepkisi

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da şu paylaşımda bulundu:

"İsrail'le ticarete dur demeye gücünüz yetmedi ama soykırıma uğramaya devam eden Gazzeli kardeşleri için eylem yapan gençleri göz altına almaya gücünüz yetiyor.

Yapmayın! Her birinin yüreklerinin Gazze için çarptığına inandığım polisimizi, zulmünüzün bir parçası haline getirmeyin!"