Yakıt Tüketiminin En Az Olduğu Otomobiller Açıklandı!

Yakıt Tüketiminin En Az Olduğu Otomobiller Açıklandı!

Akaryakıt fiyatlarının son zamanlarda arka arkaya zamlanmasından sonra vatandaşlar, az yakıt tüketen otomobilleri tercih etmeye başladı. Uzmanlar tarafından yapılan çalışmalar doğrultusunda, en az yakıt tüketiminin olduğu 10 otomobil listelendi.

Döviz kurlarında ortaya çıkan artış, yaz aylarında akaryakıt konusunda yapılan vergi zamları ve her hafta arka arkaya gelen motorin ve benzin zamlarıyla beraber otomobil kullanıcıları için son derece masraflı bir hale gelen akaryakıt fiyatları, vatandaşları çeşitli yollara itiyor. Çoğu kişi mevcut aracının çok fazla akaryakıt harcadığını düşünüp daha düşük modelleri talep ederken, bazıları ise hem kaliteli hem de az yakıt tüketen araçları araştırmayı tercih etmeye başladı.

Günümüz şartlarında araba tercihinin belirlenmesini sağlayan en önemli konuların başında yakıt tasarrufu gelir. Satış fiyatı ile ilgili avantaja sahip araçlar ilk olarak daha çekici olsa da astarından dolayı pahalı gelebilir. Diğer yandan fiyatı daha yüksek olan araçların sunmuş olduğu yakıt tasarrufu orta ve uzun dönemde bütçe bakımından daha sürdürülebilir olacaktır.

Araba alma konusunda en fazla dikkat edilen kriterlerden biri yakıt tüketimidir. En az yakan arabalar ciddi bir bütçe tasarrufu sağladığı için kullanıcılarına istedikleri konforda bir sürüş deneyimi de sunacaktır. Bu sebeple özellikle yoğun şehir hayatında yaşayan profesyonel kişiler ve kalabalık aileler, yakıt tüketimi konusunda düşük modellere yönelmeye devam ediyor. Siz de araba tercihinde yakıt tüketimini ön planda tutmak istiyorsanız, otomobilleri satın almadan önce yakıt olarak avantajlı olanları listelemek doğru bir başlangıç olacaktır. Bu konuda yapılan araştırmada birçok araç ön plana çıktı.

En Az Yakan Araçlar

İşte uzmanlar tarafından yapılan son liste doğrultusunda daha az yakıt harcayan araçlar... Fiat Egea 1.3 Multijet, Renault Megane 1.5 Dci, Opel Crossland 1.5 Turbo Dizel 120 HP, Citroen C4 1.5 BlueHDi 130 HP EAT8, Toyota C-HR 1.8L Hybrid, Citroen C-Elysee 1.5 BlueHDi 100 HP 6 ileri Manuel, Peugeot 2008 1.5 BlueHDi 110 HP 6MT, Honda Jazz e:HEV, Toyota Corolla HB 1.8L Hybrid, Peugeot 508 1.5 BlueHDi 130 EAT8 S&S,Ford Focus 1.5L EcoBlue 6 ileri manuel, Toyota Yaris 1.5L Hybrid.