TOKİ evi olanı ve evi olmayana hedef alan 47 ilde, 41.000 TL’den başlayan satışlar için düğmeye bastı!

TOKİ evi olanı ve evi olmayana hedef alan 47 ilde, 41.000 TL’den başlayan satışlar için düğmeye bastı!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ev sahibi olma hayali kuran alilere yeni bir duyuru yayınladı. Dar gelirli vatandaşlara kira öder gibi ev sahibi olma şansı sunan TOKİ 41.000 TL’den başlayan satışlarla dikkatleri çekti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet sunan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 47 ilde evi olanı ve evi olmayanı hedef alan arsa satış kampanyasını duyurdu. Yeni arsa satış kampanyasını duyuran TOKİ, arsaların 41 bin TL’den başlayan fiyatlar satışa sunulacağını açıkladı.

TOKİ arsa satışları nasıl gerçekleşecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet sunan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 41 bin TL’den başlayan fiyatlarla arsa satışını duyurarak, satışa sunulan arsalar ile ilgili şu bilgileri aktardı;

TOKİ tarafından yayınlanan duyurudan elde edilen bilgilere göre, 47 ilde uygun fiyata arsa satışları gerçekleştirileceği bilgisi yer alırken, söz konusu satışların 41.000 TL’den başladığı ve aynı zamanda da çeşitli büyüklükteki arsalar olacağı bilgisi verildi.

TOKİ, tarafından yayınlanan arsa satışı kapsamında arsa almak isteyen alıcılar tercihlerine göre peşin ya da taksitli şekilde ödeme yaparak, ekstra avantajlardan yararlanabilecek.

Kampanya koşulları neler?

TOKİ, tarafından yayınlanan arsa satışı kapsamında arsa almak isteyen alıcılar, açık artırmaya katılımdan önce belirlenen depozitosu bedelini ödemesi gerekmektedir. (Depozito bedeli mülkün tahmini değerine göre değişebilir)

Arsa satışı için ödemeler, Emlak Konut Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. Halk Bankası Halkalı şubesi aracılığıyla gerçekleşmektedir.

Başvuru için, kimlik fotokopisi, şirket belgesi ve ortaklık paylarını gösteren beyannameler, Yetkili temsilcinin katılması durumunda noter tasdikli vekaletname gibi belgeler talep edilmektedir.

Belirtilen katılım ücretini ödedikten sonra gerekli belgeleri doldurup imzalayarak arsa satışı başvuruları, “Emlak Müzayede” resmi web sitesinden yapılması gerekmektedir.

Söz konusu arsaların, peşin alınması durumunda, %20 tasarruf imkanı sunuyor.

Taksit imkanından yararlanmak isteyen alıcılar %25’ini yatırıp geri kalanını 24 ay vadede ödeyebilir.