Tapu sahiplerine büyük şok! Ödediğiniz paralar iade ediliyor…

Tapu sahiplerine büyük şok! Ödediğiniz paralar iade ediliyor…

Kamu Denetçiliği Kurumu, milyonlarca menkul kıymetin yanlışlıkla fazla ödeme yaptığını tespit etti. tapu sahiplerinin ödedikleri ekstra paranın geri ödenmesinin yolu açıldı. Merak edilenlerin daha fazlası haberimizin geri kalanında…

Milyonlarca ev sahibine güzel haber

Tapu sahiplerinin, bilgi eksikliği nedeniyle sahip oldukları ek vergilerin sadece değil, geriye dönük olarak 5 yıl süreyle iadesini talep edebilecekleri belirtildi. Peki Devlete ödediğiniz parayı nasıl geri alırsınız?

Arabulucu Kurumu, özellikle eskimiş menkul kıymet sahipleri için yanlışlıkla ödenen vergilerin geri ödenmesine karar vermiştir. Vatandaşların iade talepleri son 5 yılı kapsıyor.

Talebi sonrasında vergi yeniden hesaplanır ve KDK kararı uyarınca hesabınıza tutar olarak iade edilir. Ödenen vergilerden milyonlarca ev sahibine müjde geldi. Eğer tek bir mülk sahibiyseniz ve her yıl emlak vergisi ödüyorsanız, bu parayı geriye dönük olarak alma hakkına sahipsiniz. Bu sahte ödeme çoğunlukla yalnızca tek bir eve sahip olan mülk sahipleri tarafından yapılıyor.

Milyonlarca vergi sahibinin vergi muafiyeti konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığı belirlendi. Eğer siz de ödeme yapanlardan biriyseniz, unvanınızı muaf fiiller listesine kaydetmeniz yeterlidir. Eviniz muafiyet kapsamına dahil edildikten sonra, tapuya sahip ve mülk tapusu olan yeni Vatandaşlardan paranızı talep edebilirsiniz. Her birinin emlak vergilerini düzenli olarak ödemesi gerekir.

Ancak vergi muafiyeti hakkı, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Dairesi Başkanlığınca belirlenen hallerde emlak vergileri için verilmektedir. Bu nedenle ödenmesi gereken bir vergi yoktur. Vergi muafiyetinden bahsettiğimizde sadece engelli vatandaşlara yönelik vergi muafiyetini kastediyoruz. Ancak engelli vatandaşlar dışında pek çok kişinin emlak vergisi ödemesi gerekmiyor.

Bu kişiler muaf listesinde yer alıyor

Vergi kanununa göre emekliler, mülk sahibi olan ancak işsiz olan kişiler, şehit ve yetim eşleri, gaziler ve engelli vatandaşlardan konut vergisi ödeme zorunluluğu bulunmuyor.

Yani bir eviniz var ve her biriniz evinizin belediye vergisini ödüyorsunuz, ancak emeklisiniz, Ve siz evinizin vergisini ödemeye devam ettiniz. Bu durumda hemen başvurabilir ve geri ödeme talebinde bulunabilirsiniz.

Vergiden muaf olmanızın tek şartı, adınıza kayıtlı tek bir evin bulunmasıdır. Bireysel konut vergisinden muafiyet koşulları kanunla belirlenmiştir. Öncelikle tek bir ev sahibi olmanız gerekiyor. Emekli, işsiz, dul, yetim veya gazi olmalısınız. Öte yandan sizin Devlet tarafından ödenen maaş dışında herhangi bir kayıtlı maaş almamanız gerekir.

Evinizin büyüklüğü sizin için önemlidir. Bireysel evinizin büyüklüğü 200 metrekare olmamalıdır. 200 metrekareden büyük evler lüks sayıldığından vergiye tabidir.