Otomatik Ödeme emri verenlere DİKKAT! Çok fazla para ödemiş olabilirsiniz.

Otomatik Ödeme emri verenlere DİKKAT! Çok fazla para ödemiş olabilirsiniz.

Son dönemde bankaların otomatik ödeme talimatı nedeniyle kesinti yaptığına dair şikayetler arttı. Avukat Ali Kızılay, bankaların sözleşmede değişiklik yaparak otomatik ödeme talimatlarından kaynaklanan kesintiler yapabileceğin açıkladı.

Vatandaşları 10 yıllık geriye dönük etki talep edebilecekleri konusunda uyardı…

Otomatik ödeme talimatı verenler

Son dönemde bankaların otomatik ödeme talimatı nedeniyle kesinti yapmasına ilişkin şikayetler arttı. Avukat Ali Kızılay, son dönemde pek çok kişinin bu şikayette bulunduğunu söyledi. Kızılay: “Son zamanlarda otomatik ödeme talimatlarıyla ilgili sıklıkla şikayet alıyoruz. Müşterilerimiz hesap özetlerini kontrol ettiğinde, otomatik ödeme talimatlarından kaynaklanan gider kesintileri ve hatta bu gider kesintileriyle aynı anda faturalar hakkında şikayetler almaya başladık.

Bu konuyla ilgili içeriğini incelediğimizde, bazen bankaların , otomatik talimatlar nedeniyle herhangi bir kesinti olmayacağını sözleşmelerine yazmadan belirtmeden müşterilere kredi kartı verdiğini, ardından tüketicinin bilgisi dışında koşullar değiştirildiğinde masraflar düşülerek ve faiz uygulandığını gördük.

Burada Tüketici Kanunu’nun 4. Maddeye göre bankalar sözleşmeye tek taraflı katkı yapamazlar. Vatandaşlarımızın öncelikle şunu bilmesi gerekiyor. Ayrıca sözleşmede esaslı bir değişiklik yapılması gerekiyorsa, bunun 1 ay önceden yazılı olarak bildirilmesi gerekmektedir. "Aksi takdirde böyle bir madde eklenmişse ve bu durum müşteri ile müzakere edilmemişse, tüketicinin bu konuda hâlâ belirli hakları olduğunu beyan etti.

Vatandaşlar 10 yıllık kesintiyi geri alabilir

Kızılay, vatandaşların geriye dönük 10 yıllık kesinti için başvuruda bulunabileceğini belirterek şunları söyledi: Bu, hukuken haksız bir durum olarak nitelendiriliyor. Bunun gerçekleşebilmesi için satıcının belirlediği koşulun pazarlıksız olarak sözleşmeye eklenmesi gerekmektedir. Aynı şekilde, haklar ile taraflar arasında tüketici aleyhine dengesizlik yaratılması da dürüstlük kuralları dahilinde olmalıdır.

Bu 3 şartın gerçekleşmesi halinde haksız bir durumun varlığından söz edebiliriz. İstismar edici bir durum söz konusu ise Yargıtay hükümleri uyarınca bu koşulun tüketici aleyhine uygulanamayacağı burada belirtilmektedir. Eğer böyle bir kesinti yapılmışsa, zamanaşımı süresi içinde bankaların anonim şirket sayılması nedeniyle burada 10 yıllık bir zaman aşımı süresinden bahsedebiliriz.

Bankaya hizmet vermiş sayılan hesaba paranın ödenmesi için, depozito ve faizin geri ödenmesini talep etmeleri mümkündür. "Vatandaşlarımız bir durumun farkına vardıklarında, tüketici hakem heyetlerine başvurarak ücret talep etme ve ücret alma imkânına sahip oluyor."