Kredi kartı kullananlara müjde! Kart limitleri düşürülecek…

Kredi kartı kullananlara müjde! Kart limitleri düşürülecek…

Günümüzde çoğu vatandaş kredi kartı kullanmaktadır. Ama bazı vatandaşlar kredi kartlarının limitlerini ödeyemez hale gelmiştir.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bankalara talimat göndererek limitlerin detaylı olarak gözden geçirilmesi gerektiğini bildirdi. Yapılacak herhangi bir ayarlama limitlerini azaltabilir…

Kredi kartlarının limitleri düşürülüyor

Bankalar, ilk yıl kredi kartı verecekleri müşterilere mevcut maaşın 4 katını verebilecekler. Bazı bankalar bu limiti ihlal edebilir. Söz konusu bankaların müşterilerine aylık gelirlerinin 10 ile 15 arasında bir limiti olduğu belirtildi.

Düzenleme ve Denetleme Kurumu bankalara talimat gönderdi. BBDK, bankaların kart limitleri konusunda detaylı inceleme yapması gerektiğini söyledi. Düzenlemeleri ile kart sayısında azalma olması bekleniyor. Öte yandan TCMB tarafından yapılan basın açıklamasıyla üst sınır belirlendi.

Günlük yaşamda çoğunlukla kredi kartı kullanan kişiler bu düzenlemeye çok sevindir. Çünkü günlük yaşantımızda sürekli olarak, nakit yerine kredi kartı kullanmaktayız. Bu haberde sıklıkla kredi kartı kullananlara bir müjde olarak geldi.