Kimlik numarasının son rakamı 0,2,4,6,8 ile bitenlere müjde!

Kimlik numarasının son rakamı 0,2,4,6,8 ile bitenlere müjde!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geliri olan vatandaşlara sosyal yardım adı altında ödemeler yapacak.

12 ay boyunca ihtiyaç sahiplerine 7 bin 200 TL ödenecek. Peki bu parayı kim alacak? İşte sorulması ve merak edilenler, haberimizin geri kalanında…

Aile Ve Sosyal hizmetler bakanlığından 7bin 200tl ödeme

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım adı altında ailelere nafaka ödeyecek. Birçok bölgede düşük gelirli kişilere ödenen ödenekler, özellikle de 65 yaş emekliliği, bakım ödeneği, engellilik aylığı ve aile ödenekleri, yararlanıcıları ekonomik olarak geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Devlet tarafından finanse edilen sosyal yardım insanlara, yaşlılara, evde bakım hizmeti alan kişilere, çocuklu ailelere , okuldaki gençlere ve şimdi de genç yetişkinlere ödenmektedir. Yardımlar, ihtiyaç sahibi kişilerin gıda, giyim, fatura, barınma, onarım, afet, sağlık, engellilik ve yaşlanma durumunda yardım gibi birçok alanda yardım ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sağlanmaktadır.

Bakanlık şimdi yeni bir yardım ödemesi başlatacağını duyurdu. Başvuru yapan ve başvuruları kabul edilen genç ve çocuklara aylık 7 bin 200 lira verilecek.

Başvuru detayları

Söz konusu sosyal yardımlardan yararlanmak için başvuruların e-devlet sistemi üzerinden veya Dayanışma ve Sosyal Yardım Vakfı ile iletişime geçilerek yapılması gerekmektedir.

Başvuru işlemi, T.C. kimlik, ehliyet numaranız veya pasaport bilgileriniz kullanılarak kolaylıkla yapılabilecektir. Bu sosyal yardımdan yararlanmak isteyenlerin aylık gelirinin asgari tutarın üçte birinden az olması gerekmektedir.

Bu koşulu karşılayanlar destekten yararlanabilecekler. Aylık 600 lira olarak hesaplanan sosyal yardımlar, iki ayda bir 1.200 lira olmak üzere yıllık toplam 7.200 liraya ulaşacak.