Reflü hastalığı olanlara doğal çözüm!

Reflü hastalığı olanlara doğal çözüm!

Reflü hastalığı yemek kalitesini önemli ölçüde azaltır. Reflü sorunu yaşayan kişiler yanma hissine çözüm arıyor. Bazı yiyeceklerin yanma hissini hafifletmek mümkündür.

Özellikle turunçgiller ve yüksek yağlı yemeklerden kaynaklanan mide yanması bazı yiyeceklerle hafifletilebilir…

Mide yanmasını azaltan besinler

Mide ekşimesi, genellikle yemek yedikten sonra kalpte ortaya çıkan, yanan bir ağrıdır. Bu asit reflüsünde meydana gelebilir, bazı yiyecekler mide yanmasını hafifletebilir.

Mide yanmasını azaltır

Orta miktarda sakız çiğnemek yanık semptomlarını hafifletebilir. Sakız çiğnemek ağızda üretilen tükürüğü artırır. Tükürük, mideyi boğaza bağlayan yemek borusundaki mide asidine karşı çalışır.

Beslenme ve Diyetetik Akademisi'ne göre yağlar, mide ekşimesi semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir. Böylece avokado, zeytinyağı, mısır yağı, ayçiçeği çekirdeği, ceviz, somon, uskumru ve tüketilebilir.

Oksidatif Tıp ve Hücresel Uzun Ömür dergisinde 2017 yılında yayınlanan bir araştırmaya göre, meyve yemek midenin astarını kaplamaya yardımcı olur ve Başka bir deyişle bu kaplama, yiyeceklerin ve meyve sularının yemek borusuna girmesini önleyerek yanıkları önleyebilir.

Integrated Pharmacy Research and Practice dergisinde 2018 yılında yayınlanan bir araştırmaya göre, insanlar az yağlı yemeklerle daha az mide yanması yaşıyor. Bu nedenle yağ tüketimini azaltmak için az yağlı süt ürünleri tercih edilmelidir. Meyveler asidiktir ve daha fazla mide rahatsızlığına neden olabilir.

Bu nedenle bunun yerine elma, muz, üzüm, kavun, karpuz ve armut gibi meyveler yenilebilir. Beslenme ve Diyetetik Akademisi'ne göre mide ekşimesi sorunu yaşıyorsanız hindi gibi daha yağsız etler yemek faydalı olabilir. Ancak yağ mideye temas ettiğinden, bu yemekleri pişirme, kızartma ve ızgarada pişirme yöntemlerine tercih edilir.

Health Service dergisinde 2023 yılında yayınlanan bir araştırma, sebzelerin mide ekşimesi semptomlarını azaltmaya yardımcı olduğunu buldu. Yağ ve asit oranı düşük bazı sebzeler tercih edilebilir. Bunlar; brokoli, karnabahar, lahana, ıspanak, havuç, zencefil, yeşil fasulye ve patates iyi lif kaynaklarıdır ve mide ekşimesinin azaltılmasında önemli bir rol oynayabilir.