Gram altını olanlar yaşadı! Gram altında inanılmaz artış…

Gram altını olanlar yaşadı! Gram altında inanılmaz artış…

Gram altını olanlar sevinçten dört köşe olacak. Bu haber onları hayli bir sevindirecek. Merak edilen tüm detaylar haberimizin geri kalanında…

Ülkeler arasında gerilim artarken güvenli liman olarak görülen altın merak uyandırmaya devam ediyor. Artan küresel çatışmalar ve ekonomik belirsizliklerle birlikte altın fiyatları hızla yükselmeye başladı.

Gram altının yükselişi

Altın yatırımcılarının yakından takip ettiği altın fiyatları, dünya genelinde yaşanan gerginlikler nedeniyle yükselişini hızlandırmaya devam ediyor. Küresel çatışmaların artması en karamsar ekonomistlerin bile görüşlerini değiştirdi.

Artan küresel ekonomik belirsizliklerle birlikte yükselen altın fiyatları Hatta 3000 dolar seviyesini abartılı bulan ekonomistler bile bu rakamın test edilebileceğini kabul ediyor.

Dünya çapında artan siyasi ve askeri gerginlikler nedeniyle vatandaşlar altının güvenli bir liman olarak görmektedirler. Ekonomist Süleyman Karan'ın Gazete Duvar'daki analizine göre ons altının yıl sonunda 3.000'e ulaşabileceği öngörüsü artık makul bir senaryo olarak akıllara yatmaktadır.

Savaşlar altını yükseltiyor

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, İsrail Gazesi arasındaki nüfus azaltma operasyonları ve İran ile İsrail arasındaki doğrudan çatışmalar gibi güncel sıcak çatışmalar , dünyadaki belirsizlikleri artırıyor. Ayrıca Moldova, Transdinyester Cumhuriyeti, Kaliningrad, Estonya, Belarus ve Polonya arasındaki gerilimler de bölgesel istikrarsızlığı tetikleyebilir. Ayrıca Tayvan'ın Batı yanlısı yeni hükümeti ve Çin ile yaşanan gerginlikler de dikkat çekiyor.

Bu tür gelişmeler, altının fiyatının artmasına yol açıyor. Ayrıca gelişen ekonomik veriler ve kripto para birimlerinin kırılganlığı da değerli metallere olan talebi artırıyor. Her ne kadar Federal Rezerv’in faiz indirimini yaz sonuna kadar ertelemesi beklense de bu durumun altın fiyatlarını doğrudan etkilememesi bekleniyor.

Altın yalnızca mevcut jeopolitik ekonomik belirsizlikler tarafından değil, aynı zamanda küresel dinamikler tarafından da desteklenmektedir. Artan talep ve sınırlı arz, fiyatların yükselmesine yol açıyor. Bir zamanlar 3.000 dolar seviyesinin abartı olduğunu düşünen ekonomistler bile artık bunun başarılabileceğine inanıyor.

Yılsonuna doğru altının fiyatının bu seviyede test edilmesi sadece bir olasılık değil aynı zamanda birçok finansör tarafından kabul edilen bir olasılık haline geldi.