Evi olmayanlara müjde! 240 ay vadeli konut kredisi ile herkes ev sahibi olacak!

Evi olmayanlara müjde! 240 ay vadeli konut kredisi ile herkes ev sahibi olacak!

Günümüzde artan faizler ve ev fiyatları yüzünden çoğu kişi ev sahibi olmaktan vazgeçmişti. Bu fiyatlar sonrasında 240 ay vadeli konut kredisi konusu gündemi meşgul etmeye başlamıştı.

Ev sahibi olmak isteyen çoğu kişi ya bankalarda yer alan konut kredilerini kullanıyor ya da ev sahibi olmaktan vazgeçiyor. Bankaların genelde uyguladığı konut kredisi ise 120 ay yani 10 seneye denk geliyor. Ancak yapılan son araştırmalar sonucunda 240 ay yani 20 sene konut kredisi konusu gündemi meşgul ediyor. 240 ay yani 20 sene konut kredisi veren banka ise Garanti bankası olmaktadır. Peki, Garanti bankasının verdiği konut kredisi faiz oranı nedir? Gerekli olan belgeler nelerdir? Garanti bankası konut kredisi kimlere veriliyor? Bütün detaylar haberimizde..

Garanti bankasının verdiği konut kredisi faiz oranı nedir?

Ev sahibi olmak isteyen kişiler bankaların verdiği konut kredisi kampanyalarını yakından takip etmektedir. Ancak çoğu bankanın verdiği konut kredisi en fazla 120 ay yani 10 seneye denk gelmektedir. Ancak bu durum çoğu kişi için yeterli olmamaktadır. Bu durumun ardından Garanti bankası 240 ay yani 20 seneye denk gelen bir konut kredisi kampanyası başlatmıştır.

Yaptığı bu kampanya sonrasında müşteriler daha uzun süreli konut kredisi kampanyası kullanabilmektedir. Süre uzun olduğu için faiz oranı da artmaktadır ancak aylık taksit oranı ise daha düşük olmaktadır. Faiz oranı ise kısaca şöyle özetlenebilir. Garanti BBVA 240 ay vadeli 1.5 Milyon TL konut kredisi için 4.11 konut kredisi faizi uygulanıyor. Buradan yapılan hesaplamaya göre aylık taksit tutarı 61 bin 653 TL olarak hesaplanıyor. 20 yıl sonundaki toplam ödeme ise 14 Milyon TL’yi geçmiş oluyor.

Gerekli olan belgeler nelerdir? Garanti bankası konut kredisi kimlere veriliyor?

Garanti BBVA konut kredisinden yararlanmak isteyen müşterileri için ipotek sistemini uygulamaktadır. Kişinin satın almak istediği ev, Garanti BBVA için ipotek ediliyor. Kişinin borcunu ödemediği ve yasal takip başladığı durumda ise banka eve el koyuyor ve kişinin borcu banka tarafından silinmiş oluyor.

Konut kredisinin kimlere verilip verilmeyeceğini öğrenmek için Garanti bankası ile görüşme sağlanması gerekmektedir. Bankalar genelde birkaç değişkene önem verir. Bu değişkenler ise; mevcut gelir, geçmiş kredi kartları ve borcunu düzenli ödeyip ödememesi olarak sıralanabilir.