Emeklilere müjde! Bu tarihlerde fatura desteği onaylanıyor!

Emeklilere müjde! Bu tarihlerde fatura desteği onaylanıyor!

Emekliye verilecek olan ek destek programının bayram sonrasında görüşüleceği ve bilgilendirme yapılacağı açıklanmıştı. Bayram sonrasında açılacak olan TBMM’de görüşülecek olan kira, enerji, tatil ve finans gibi desteklerde emeklilere birçok fırsat...

2024 yılının emeklilerin yılı olacağı Cumhurbaşkanı tarafından belirtilmişti. Yapılan bu açıklama seçim öncesine denk geldiğinden dolayı emekliler ek zam beklemekteydi. Ancak daha sonrasında bütçe sebebiyle emeklilere herhangi zam yapılmayacağı yalnızca Temmuz ayında bir zam yapılabileceği açıklanmıştı. Ancak ara zam alamayan emekliler için yeni programlar oluşturuldu ve birçok ek ödeme ve fatura desteği sağlanacağı belirtildi. Peki, emeklilere hangi destek sağlanacak? Emekli destek paketi nedir? Bütün detaylar haberimizde..

Emeklilere hangi destek sağlanacak?

Emeklilere yapılacak destek paketi, bayramdan sonra açılacak TBMM’de görüşülecek ve açıklama sağlanacak. Yapılan görüşmelerde kira, enerji, tatil ve finans gibi durumlarda emeklilere birçok fırsat sunulacağı açıklandı. Bunların dışında en düşük emekli maaşı alan ve kirada oturan emeklilere kira desteği ve su desteği merak konusu olmaya devam etmektedir. Bu merak karşısında Muhammed Emin Akbaşoğlu tarafından yapılan bir açıklama ise emeklileri sevindirmeye yetti. TBMM’de görüşülecek ilk konunun ise, emekli destek paketi olduğu belirtilmiştir.

Emekli destek paketi için Nisan ayının sonuna kadar tasarının netleşeceği bilgisi ise emeklilere verildi. Tasarı, Nisan ayı bitmeden sunulacak ve emekliye sağlanacak olan desteklerin başlangıcı için ilk somut adımı atılmış olacak. Emekliye bedava su faturası desteği sağlanacağı ise belirtilmektedir. Emekliye yapılacak olan yardımlar arasında en çok dikkat çeken konu ise su faturası desteği olmaktadır. Şu anda net bir açıklama bulunmasa bile su faturasının bedava ya da indirimli olması beklenmektedir. Yapılacak olan çalışmalar sonrasında uygulamanın yaz gelmeden uygulanması düşünülüyor. Bayram sonrası açılacak olan TBMM’de 15 ve 16 Nisan tarihlerinde su faturası desteği onaylanması bekleniyor.

Emekli destek paketi nedir?

Emekli destek paketi, ara zam alamayan emekliler için uygulanacak olan programdır. Emeklilere sağlanacak olan pakette, su faturası desteği dışında birçok imkandan yararlanması sağlanacak. Belediye tesislerinde indirim, şehir içinde toplu taşımada indirim ya da özel bankalar tarafından düşük faiz imkanı ile birçok ek destek sağlanması planlanıyor.