Elektrik ve doğalgaz abonelerine inanılmaz gelişme…

Elektrik ve doğalgaz abonelerine inanılmaz gelişme…

Dijital gaz ve elektrik faturaları değişti. Avrupa'nın önde gelen ülkelerinde Belçika'da dijital elektrik sayaçlarının kullanımında önemli değişiklikler yaşandı…

Elektrik ve doğalgazda yaşanan değişiklikler

Mevcut sistemde, enerji tedarik şirketi dijital sayaç kullanıcılarından, tıpkı analog sayaçların yıllık enerji tüketimine göre olduğu gibi ortalama aylık tüketimlerine göre ücret almaktadır.

Sistemde değişiklik yapılmasına karar verildi. Dijital sayaçlar artık gerçek aylık tüketime göre faturalandırılacaktır. Milyonlarca insanı ilgilendiren bu yeni uygulama, özellikle değişken enerji sözleşmeleri açısından büyük önem taşıyor.

Fluvius, fiili tüketime dayalı olacak bu yeniliği Temmuz ayından itibaren uygulamaya koyacağını belirtti. Söz konusu yeni sistem aylık faturalandırmayı tercih eden kişilere yönelik ise, artık tüm dijital sayaç kullanıcılarının kullanımına sunulacak. Geleneksel analog sayaç ve sabit enerji sözleşmeleri kullanıcıları bu değişiklikten etkilenmeyecek. Bu gruplar mevcut fatura ödeme sistemlerini kullanmaya devam edecek.

Dijital olarak hayata geçirilecek yeni sistem, tüketicilerin tüketimlerini daha iyi yönetmelerine ve tasarruf etmelerine olanak tanıyacak. Öte yandan enerji maliyetlerini daha fazla kontrol etmek mümkün olacak. Birçok kişiyi yakından ilgilendiren bu haber, temmuzdan sonra yaşanacak değişiklik sonrasında nasıl etkileneceklerini merak etmektedir. Bir an önce uygulanmaya hazırlanan bu değişiklik çoğu kişiyi endişeye sokmaktadır. İnsanlar elektrik ve doğalgazlarının faturalarına yansıyacak ücret farklılığı merak konusu olmuştur.