Borcu olanlara bir müjde! TBBM tarafından onaylanan sicil affı ve borç kapatma kredisi yürürlüğe girdi…

Borcu olanlara bir müjde! TBBM tarafından onaylanan sicil affı ve borç kapatma kredisi yürürlüğe girdi…

Sicil af ve devlet destekli uzlaşma kredileri, Büyük Millet Meclisi toplantısının gündemindeki konular arasında yer alıyor. İşte devlet destekli borç kapatma kredisi ve sicil affın detayları…

Sicil af nedir?

Ekonomik sorunların vatandaşlarına ulaştığı bir dönemde borçlarının akıbetiyle ilgili ilk harekete geçenler oldu. 2023'ün sonlarında yapılan anketleri, kredilerin ve kredi kartlarının orantısız olduğunu gösterdi. Vatandaşlar borçlarında ciddi sıkıntı yaşarken, TBMM'nin çalışmaları doğrultusunda çözümün de kısa sürede gelmesi gerekiyor. Parlamento çalışmalarına devam ederken vatandaşlar her gün sicil affının ne zaman onaylanacağını merak ediyor.

Kredi raporu affı, otomobil kredileri, ev kredileri, tüketici kredileri ve kredi kartı borcu gibi kredi türlerine uygulanabilir. Hükümetin kararı doğrultusunda hayata geçirilen çalışma sonrasında, borçlu vatandaşların tamamı, borçlarını yeniden yapılandırmaları koşuluyla kara listede yer alıyor. Bu sayede tekrar kredi kartı ve kredilerden faydalanabilirler.

Peki, sicil affı şartları neler? Adli sicil affından kimler yararlanacak? 2024 sicil affı ne zaman çıkacak? Devlet destekli borç kapatmanın başvuru koşulları ve koşulları nelerdir?

TBMM tatilin ardından hızla çalışmalarına başladı. Vatandaşlar için en umut verici düzenlemelerden biri, rekor düzeyde af ve devlet tarafından borçların kapatılmasıdır. Büyük bir getiri sağlayacak olan devlet destekli borç kapatma kredisi ve sicil affın onaylanması büyük bir merakla bekleniyor.

Devlet tarafından sunulan borç kapatma kredisi

Sicil affın Meclis'te onaylanmasıyla vatandaşlara devlet destekli borç kapatma kredisi verilmesi bekleniyor. Borç kapatma kredisi kamu bankası aracılığıyla vatandaşlara dağıtılacak.

Ziraat Bankası'nın ödeyeceği kredi uzlaşmasının 50.000 TL olacağını biliyoruz. Ziraat bankası tarafından desteklenen borç kapatma kredisinin şartlarına ilişkin detayların, kanunun TBMM tarafından onaylanmasının ardından netleşeceği biliniyor.

Meclis tarafından onaylanıp Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından devlet borç kapatma kredisi ve 2024 rekor affı, binlerce vatandaşın borç yükünden kurtulmasını hedefliyor. Böylelikle amaç vatandaşların ekonomik konforunu arttırmaktır.