Mehmet Şimşek: Enflasyon 1 Hanelere Düşecek Diyerek Emekli ve Asgari Ücretlilere Müjdeyi Verdi

Mehmet Şimşek: Enflasyon 1 Hanelere Düşecek Diyerek Emekli ve Asgari Ücretlilere Müjdeyi Verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek enflasyonun tek haneli rakamlara düşeceği zamanı açıkladı ve emekli, asgari ücretlilere müjdeyi verdi.

Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen "8. Türk-Alman Ekonomi Günü" programında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin enflasyonunun yüksek olduğunu belirtti.

Ancak uygulamaya koydukları programla enflasyonun hızla düşeceğini ve 2026'ya gelindiğinde tekrar tek haneli rakamlara ineceğini söyledi. Şimşek, enflasyonun mayıs ayında yüzde 70'in üzerine çıkacağını ancak haziran itibarıyla düşmeye başlayacağını ifade etti.

Ayrıca, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 2023 yılında bütçe açığının arttığını dile getiren Şimşek, deprem dışında bütçe açığının milli gelire oranının yüzde 1,6 olduğunu söyledi. Ancak deprem etkisiyle bu oranın yüzde 5,2'ye yükseldiğini belirtti. Gelecek yıllarda ise bütçe açığını deprem etkisiyle birlikte kalıcı olarak yüzde 3'ün altına düşürmeyi hedeflediklerini vurguladı. Borcun milli gelire oranını da yüzde 35'in altında tutacaklarını ve Maastricht Kriterleri'ne uyumlu olacaklarını ifade etti.