Vezir Amcamızdan Duygulandıran Bir Hareket

Vezir Amcamızdan Duygulandıran Bir Hareket

Kamuajans.com – Bilindiği gibi Korona virüs salgını sonrası İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelge ile 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların dışarı çıkmaları yasaklanarak zorunlu ihtiyaç taleplerinin karşılanması için Valilik ve Kaymakamlıkların bünyesinde "Vefa Sosyal Destek Grubu" koordinesinde görev yapmak üzere çalışma grupları oluşturuldu. İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama veya yasaklama getirilen vatandaşların zorunlu ihtiyaçları 112, 155 ve 156 numaralar üzerinden karşılanm

Bu kapsamda Meram Kaymakamlığı bünyesinde, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 25 kişilik bir Vefa Grubu oluşturularak, İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelgeye göre Meram’da ihtiyaç sahibi vatandaşlara oluşturulan bu Vefa Grubu yardımcı olmaktadır. Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan içinde olduğum bu Vefa Grubu içerisinde dağıtımlar yaparken birçok duygulandıran olaylar yaşamaktayız. Bu olaylardan yaşadığım, duygulandığım ve etkisi altında kaldığım olayı yazıya dökerek sizlere aktarmak istiyorum.

Meramda oturan 80 yaş üzeri olan Vezir amcamız 112 arayarak kendisine yardımcı olunmasını istemiş, bunun üzerine bu amcamızın ihtiyacının giderilmesi görevi bana düşmüştü. Vezir amcamızın emekli maaşını bankadan çekip arabama binerek ev adresine doğru yola çıktık. Yanımda öğretmen arkadaşım Şahin hocamda bulunduğundan yaşadıklarımıza şahit olmuştur.

Elimizde yazan belgede belirtilen Vezir amcamızın evine geldik. Zaten evin dışarısından gariban evi olduğu belli oluyordu. Dışarıdan gördüğümüz kadarıyla sıvaları dökülmüş yıpranmış müstakil bir evdi. Zile bastık ve Vezir amcamız çıktı ve selam verdik. Bize çay, kahve hatta yemek yedirmek için evine davet etti. Biz Vezir amcamıza daha çok dağıtacağımız yerler olduğunu belirterek kendisine teşekkür ettik. Vezir amcamıza hal ve hatırını, sıkıntılarının olup olmadığını başka ihtiyaçlarının olup olmadığını sorduk. Amcamız çok duygulanmıştı. Gözleri doldu ve sesi titredi. Söyleyeceği sözleri boğazında düğümlendi. Anladık ki amcamızın kimi kimsesi yoktu. Eşinin olup olmadığını sorduk ve eşi vefat etmiş tek başına bu evde yaşadığını abdestini alıp namazını kıldığını ve devletimize devamlı dua ettiğini söyledi. Vezir amcamız alçakgönüllü ağzı dualı çok muhterem bir biriydi. Devamlı bizlere ve devletimize dua ediyordu.

Vezir amcamıza çekmiş olduğumuz emekli maaşını eline teslim ettik ve imzasını belgeye attırdıktan sonra Vezir amcamızdan gitmek için izin istedik. Vezir amcamız bizi göndermek istemiyor, bizimle sohbet etmek istiyordu. Amcamız bize hayatından yaşadıklarından unutamadığı birkaç anı anlattı.

Bizim gitme vakti gelmişti. Bizde üzülerek yine gitmek için izin istedik. İşte olan bu anda oldu. Vezir amcamız acın yiyip gücün geçineceği ve elinde tuttuğu azıcık olan maaşından bize 50 TL para uzatarak, “Oğlum alın bu parayı buraya kadar benim için geldiniz devletimizin arabası benzin yaktı alın şu parayı devlete hakkım geçmesin arabaya benzin alın” dedi. Bunun üzerine gözlerim doldu, boğazım düğümlendi kelimeler kifayetsiz kaldı. Benim için dünya durmuştu, bir anda duygu seline kapılarak iyilik okyanusunda kaybolmuştum. Sonra kendime gelip “Vezir amcam bu araba benim şahsi arabam sen o parayı kat cebine devletimize, milletimize ve bizlere ve bu virüs belasından kurtulmamız için çok dua et” dedim. Kendisine sarılıp ellerini öpmek öyle istedim ki… Ama sağlığımız için virüs nedeniyle sosyal mesafeye uymak zorundaydım. Vezir amca bize dönerek “hakkınızı helal edin benim için geldiniz sizi meşgul ettim” diyordu. Biz esas sen hakkını helal et amca dedik. Telefon numaramı verip mutlaka ama mutlaka her zaman arayabileceğini belirterek Vezir amcamızın yanından ayrıldık. Vezir amca takriben yarım saat geçtikten sonra beni aradı yine helallik istedi. Ben inşallah ortalık düzelince kendisini ziyaret geleceğimi belirttim.

Cumhurbaşkanlığı, Valilik, Kaymakamlık, Belediyemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz’ ün yapmış olduğu bu çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Oluşturulan bu Vefa Grubunda olmaktan, yaşlılarımıza ve ihtiyaç sahiplerine hizmet etmekten dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Rabbim devletimize ve milletimize zeval vermesin. Rabbim bizleri her türlü bela, hastalık ve musibetlerden korusun. Biz bize yeteriz Biz birlikte Türkiye’yiz.. Toplu vurdukça yürekler, Onu top sindiremez…

04/04/2020 – Mümin ÜNLÜKAÇAR Eğitim Yöneticisi- Yazar

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.