Kahramanmaraş Saldırısının Düzenlendiği Ayser Çalık Ortaokulu Ögretmenlerine Soruşturma

Kahramanmaraş Saldırısının Düzenlendiği Ayser Çalık Ortaokulu Ögretmenlerine Soruşturma
Kahramanmaraş Ayser Çalık Ortaokulu’ndaki 9 kişinin öldüğü saldırıda savcılık harekete geçti. Olay anında okulu terk ettiği saptanan müdür dahil 4 eğitimci için Valilikten soruşturma izni istendi.

Kahramanmaraş’taki Ayser Çalık Ortaokulu’nda meydana gelen ve 1 öğretmen ile 8 öğrencinin yaşamını yitirdiği feci silahlı saldırının ardından soruşturma boyut kazandı. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, olay gününe ait güvenlik kamerası görüntüleri ve incelemeler doğrultusunda idari kadro ve öğretmenler hakkında harekete geçti.

​Silah Sesleriyle Okulu Terk Ettikleri Belirlendi

​İncelemelerde, güvenlik kamerası kayıtlarına yansıyan detaylar üzerine odaklanıldı. Olay anında silah seslerinin duyulmasının ardından okul binasını terk ettikleri belirlenen okul müdürü, müdür yardımcısı ve iki öğretmen hakkında inceleme başlatıldı.

​Valilikten İzin Talep Edildi

​Savcılık; görevli okul müdürü, müdür yardımcısı, bir öğretmen ve rehber öğretmen hakkında "terk" ve "suçu bildirmeme" iddialarıyla Kamu Görevlileri Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun kapsamında Kahramanmaraş Valiliği’nden soruşturma izni talep etti. Valilikten çıkacak karara göre idareciler ve öğretmenler hakkında adli süreç şekillenecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz