Asgari Ücrette flaş gelişme: Ara zam için yeni rakam ve tarih verildi!

Asgari Ücrette flaş gelişme: Ara zam için yeni rakam ve tarih verildi!

Asgari Ücrette flaş gelişme: Ara zam için yeni rakam ve tarih verildi!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın son kabine toplantısının ardından, asgari ücrete yapılacak ara zam konusu gündeme geldi. Yapılacak ara zamda asgari ücretlilerin ağustos ayında maaşlarını alması bekleniyor. Haberlere göre, ara zammın yanı sıra refah payının da eklenmesiyle net asgari ücret için 12 bin lira seviyeleri gündeme gelecek.


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın son kabine toplantısının ardından yapılan açıklamalarla birlikte asgari ücrete yapılacak ara zam konusu gündeme geldi. Yapılacak ara zamda asgari ücretlilerin ağustos ayında maaşlarını alması bekleniyor. Haberlere göre, ara zammın yanı sıra refah payının da eklenmesiyle net asgari ücret için 12 bin lira seviyeleri gündeme gelecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapacağı çalışmalar sonucunda yüzde 30 - 35 arasında bir zam yapılması durumunda, net asgari ücretin 11 bin ila 12 bin TL arasında belirleneceği belirtiliyor. Önceki açıklamalara göre asgari ücrete yapılacak temmuz zammının yaklaşık olarak 500 dolar bazında bir oran olacağı ifade edilmişti. Son döviz hareketleriyle birlikte bu miktarın 11 bin 500 lira seviyesini aştığı bildiriliyor.

Asgari ücrete yapılacak ara zamın temmuz ayından itibaren yürürlüğe girmesi öngörülüyor. Geçtiğimiz yıl yapılan artışta olduğu gibi bu yıl da hızlı bir süreçle ara zam miktarının netleşmesi bekleniyor. Komisyonun çalışmalarını temmuz ayında tamamlaması ve asgari ücretlilerin ağustos ayında zamlı maaşlarını almaya başlaması öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.