2021'de ASDEP Alımı Olacak Mı? 2021 ASDEP Alım Tarihleri Belli Oldu Mu? ASDEP Alımında KPSS Şartı Var Mı?

2021'de ASDEP Alımı Olacak Mı? 2021 ASDEP Alım Tarihleri Belli Oldu Mu? ASDEP Alımında KPSS Şartı Var Mı?

ASDEP yani Aile Sosyal Destek Programı çerçevesinde personel alımları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden sağlanıyor. Yardıma ihtiyacı bulunan aile ve aile fertlerinin tespiti ve yardım planlamasının yapılması konusunda görev yapan ASDEP personelleri tespit edilen bireylerin yaşam şartlarının iyileştirilmesini hedefler. ASDEP güncel personel ilanlarına dair yeni gelişmeleri (güncel) detay haberimizde...

Sosyal yardım ve hizmete ihtiyaç duyan ailelerin tespiti için bakanlıkça ASDEP istihdam edilmektedir. Sosyal Hizmet, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Aile ve Tüketici Bilimleri bölümlerinden mezun adayların arasından alınan, farklı departmanlarda çalışacak ASDEP personelleri için yayınlanan ilanları ve son gelişmeleri sizler için haberleştiriyoruz.

Aile ve bireylerin, sosyal sorunlarının daha hızlı tespiti ile sosyal hizmetler ve sosyal yardımlar başta olmak üzere, kamu hizmetlerine daha hızlı erişimini sağlamak amacıyla tasarlanmış bir programdır. Öte yandan ailelere danışmanlık, eğitim, rehberlik hizmetleri sunulmaktadır. 2021 ASDEP personel alımı, ASDEP Personeli Maaşı 2021 detayları...

ASDEP alımları ne zaman yapılacak, ASDEP son-yeni gelişmeler, 2021'de ASDEP alımı olacak mı, ASDEP duyurular, son dönemlerde merak edilen, sabırsızlıkla beklenen konular arasında yer alıyor. 

ASDEP Ne Görev Yapar?

Aile ve Bireylerin; Sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, İhtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerinin planlanması ve uygulanması, Gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden yararlanılmasının sağlanması, Sosyal risklerin belirlenmesi ve önleyici tedbirlerin alınması, Etkili bir izleme / denetim sisteminin oluşturulması, Sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin sunulması suretiyle yaşam koşullarının iyileştirilmesi amaçlanmaktadır.

2021 ASDEP Alım Tarihi Belli Mi? ASDEP Alımında KPSS Şartı Var Mı? ASDEP Başvurusu Nasıl Yapılır?

2021'de ASDEP Alımı Olacak Mı?

2021 yılında dair Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ASDEP açıklaması henüz olmadı. Gelişmeler olduğunda KamuAjans olarak oluşturduğumuz haber güncellenecektir.

Asdep Personeli Adaylarda Aranan Nitelikler

Genel Şartlar: 

a) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (4), (5), (6), (7) ve (8) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak,

b) Son müracaat tarihi itibariyle başvuru yapılan pozisyon için istenilen bölümden mezun olmak,

c) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak,

ç) 65 yaşını bitirmemiş olmak,

d) 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel pozisyonunda görev yapmakta iken, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmeleri feshedilen veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedenler için, fesih tarihinden itibaren bir yıllık süreyi doldurmuş olmak.

Özel Şartlar: 

a) Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler, Sosyal Çalışmalar, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Aile ve Tüketici Bilimleri, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerinin birinden mezun olmak

b) KPSS B grubu (KPSS) P3 puan türünden geçerli puanı olmak.

Hangi Bölümlerden ASDEP Personeli Alınıyor?

- Sosyal Hizmet,

- Psikoloji,

- Sosyoloji,

- Çocuk Gelişimi,

- Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık,

- Aile ve Tüketici Bilimleri bölümlerinden mezun adaylar ASDEP personeli alım ilanlarına başvurabiliyor.

2021 ASDEP Alım Tarihi Belli Mi? ASDEP Alımında KPSS Şartı Var Mı? ASDEP Başvurusu Nasıl Yapılır?

ASDEP İlanlarında KPSS Şartı Var Mı?

ASDEP personel alım ilanlarında KPSS P3 puan türünden en az 60 (altmış) puan şartı aranıyor.

ASDEP Personeli, İşçisi Maaşı Ne Kadar?

ASDEP personeli maaşı da yayınlanacak ilanlar beklenirken merak edilen konular arasında yer alıyor. ASDEP personelleri görevleri arasında yer alan;

Aile Danışma Merkezleri

Çocuk Merkezleri

Gençlik Merkezleri

Yaşlı Hizmet Merkezleri

Toplum Merkezlerinde görev yapan ASDEP çalışanları yurttaşların her türlü ihtiyacını gidermekle vazifelidir. Bu bilgiler ışığında ASDEP personelleri 2020 yılı için 5.750 TL aylık maaş almaktadır. ASDEP personel maaşı 2021'de yaklaşık olarak geçen yılın maaşına göre hesaplanabilir.

ASDEP Çalışma Alanı!

ASDEP, Aile Sosyal Destek Eğitim Projesi anlamına gelmektedir. ASDEP personeli, çalışanı daha çok sosyal hizmet merkezlerinde kurum müdürünün uygun bulduğu her pozisyonda görev alabiliyor.

Talep odaklı olan sosyal hizmeti arz odaklı bir hizmet hali oluşturmaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.