Evin Fay Hattı Üzerinde Mi? Fay Hattı Sorgulama ve Fay Haritası ekranı

Evin Fay Hattı Üzerinde Mi? Fay Hattı Sorgulama ve Fay Haritası ekranı

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem sonrası, vatandaşlar evlerinin fay hattı üzerinde olup olmadığını merak ediyorlar. Ayrıntılar haber detayımızda...

Evin Fay Hattı Üzerinde Mi? Fay Hattı Sorgulama ve Fay Haritası

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem sonrası, vatandaşlar evlerinin fay hattı üzerinde olup olmadığını merak ediyorlar. MTA (Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü) ve AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) tarafından sunulan e-Devlet aracılığıyla yayımlanan fay haritası, evinizin veya binanızın güvenli olup olmadığını hızlı ve kolay bir şekilde öğrenmenizi sağlar.

Fay Hattı Sorgulama: Fay haritası üzerinden, Türkiye'nin hangi şehir ve ilçelerinde fay hattı bulunabileceğini listeleyen MTA ve AFAD, bu bilgileri belirli periyodlarla günceller. Internet üzerinden görüntülenebilecek Türkiye fay haritası üzerinden, fay hattı sorgulaması yapmak kolaydır.

1996 yılında yürürlüğe giren Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası, AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından 2018 yılında yenilenmiş ve 2019 yılında yürürlüğe girmiştir. Harita, en son verilere dayalı olarak yapılmış ve deprem bölgeleri için uygun olan evlerin, binaların ve çevresel alanların belirlenmesini sağlar.

Fay hattı üzerinde bulunan ev ve binaların güvenliği, gerekli önlemlerin alınmasına bağlıdır. Fay hattı sorgulaması yaparak evinizin veya binanızın güvenli olduğundan emin olabilirsiniz. E-Devlet üzerinden fay haritasına ulaşarak, evinizin fay hattı üzerinde bulunup bulunmadığını kolayca öğrenebilirsiniz.

E-DEVLET DEPREM TEHLİKE HARİTALARI İÇİN TIKLAYIN

MTA FAY HARİTASINI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.