Sosyal Hizmet Uzmanları Olarak Küresel Salgından Öğreneceklerimiz!

Sosyal Hizmet Uzmanları Olarak Küresel Salgından Öğreneceklerimiz!

Kamuajans.com – Çin’den başlayarak bütün dünyaya yayılan Koronavirüs salgını (pandemisi), öncelikle sağlık boyutuyla yüzünü gösterirken hazırlıksız ve yaygın bir biçimde insanlığı etkiledi. Dünya öngörülemeyenle ve belirsizlikle savaşmak zorunda kalırken sosyal hizmet uzmanları da daha önce deneyimlenmemiş bir durumla karşı karşıya kaldı. Uluslararası Sosyal Hizmet Uzmanları Federasyonu’nun (IFSW) ‘Dünya Sosyal Hizmet Günü 2020’ için belirlediği tema;” İnsan İlişkilerini Geliştirmek’’ idi. Başlangıçta tokal

Ülkemizde salgının yüzünü gösterdiği ve daha da tırmanacağı tahmin edilirken kuşkusuz kişisel korunma önlemleri çok önemli. Bilimin ve aklın yol göstericiliğinde, önceliğimiz gerekli önlemleri almak ve bu arada krizi hem bireysel hem de toplumsal ölçekte yönetebilmek olmalıdır. Kolay olmayan ve fakat yönetebileceğimiz bir süreci dayanışmayla ve sosyal hizmetin bilgi, beceri ve değerleriyle yeni deneyimler kazanarak aşmak mümkün.

Yol haritamızda önceliğimiz, sağlığımızı her zaman sözünü ettiğimiz biyopsikososyal bütünlük anlayışıyla, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde korumaktan geçiyor. Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği olarak bir kriz durumu olarak gördüğümüz bu süreçte; meslektaşlarımıza, hizmet verdiğimiz danışanlarımıza ve tüm topluma sosyal hizmetleri ve sosyal hizmet müdahalelerini sunmaya devam edeceğiz. Dayanışmanın öneminden hareketle, bu süreçte meslektaşlarımızı sürece katkı vermeye çağırıyor ve deneyimlerimizle bu mücadeleyi zenginleştirmeyi umuyoruz.

Sosyal hizmet uzmanları; Koronavirüsün tıpkı diğer sağlık çalışanları gibi hizmet sunulan bireyler, aileler, topluluktaki diğer insanlar ve kendi iyilik halleri üzerindeki etkileri konusunda endişe duymaktadır. Sosyal hizmet uzmanları, salgını önleme çabalarını (güvenilir kaynaklardan doğru bilgilerin yayılması dahil) teşvik etmek ve bu halk sağlığı krizinin bir sonucu olarak ortaya çıkan kaygı ve diğer endişeleri gidermeye yardımcı olmak için sahip oldukları sorumluluğun farkındadır. SHUDER, COVID-19’un yayılmasının önlenmesi başta olmak üzere, topyekûn mücadelede birden fazla cephede çalışmak ve risk gruplarına yönelik savunuculuk faaliyetleri de dahil, ihtiyaç duyulan sosyal hizmetlere erişim sağlamak adına çalışmaya hazırdır.

Durum hızla gelişmeye devam ettikçe, SHUDER gelişmeleri izlemeye ve sosyal hizmet uzmanlarını ve hizmet verdiği müracaatçıları korumak için çalışmaya devam edecektir.

Bu kapsamda, salgınla ilgili sosyal hizmet uzmanlarının sorumluluklarına yönelik hazırlanan broşüre aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://shuder.org/wordpress/wp-content/uploads/2020/03/SHUDER_COVID-19_Broşür.pdf

Meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur. Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Genel Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.