Kitapta KDV Sıfırlandı

Kitapta KDV Sıfırlandı

1 Şubat itibarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığınca yayıncılık sertifikası verilmiş yayıncılar tarafından yapılan kitap ve süreli yayınların tesliminde KDV sıfırlandı. Açıklamayı, Türkiye Yayıncılar Birliği yaptı.

31 Ocak 2019 tarihinde yaptığımız “Kitap Satışlarında Uygulanacak KDV İstisnası Hakkında” başlıklı duyurumuzdaki önemli olası yanlış anlamalara açıklık getirecek bir bilgilendirme yapma zorunluluğu doğmuştur.

İlgili duyuruda yazdığımız “Toptan ya da perakende kitap satışlarında düzenlenecek kâğıt faturalarda kalem bazında KDV oranı ve tutarı belirtilmeyecek ya da (% 0 ve 0,00 ₺) olarak geçilecektir. Fatura toplamları bölümünde hesaplanan KDV Oranı (%0), KDV Tutarı (0,00 ₺) olarak gösterilecektir. Ayrıca fatura altında açıklama alanına ‘3065 Sayılı Kanun’un 13/n Maddesi uyarınca KDV’den istisnadır’ ibaresi eklenecektir.” ifadesi sadece kitap ve süreli yayın yapan Kültür ve Turizm Bakanlığından yayıncılık sertifikası almış yayıncıları ilgilendiren bir bilgilendirme olup, yayıncılık sertifikasına sahip olmayan toptancı ve perakendeciler için geçerli değildir.

Dolayısıyla Birliğimizin kitap satışlarında KDV’nin kaldırıldığı anlamına gelen herhangi bir açıklaması bulunmamaktadır.

Açıklamamızı bilgilerinize sunarız. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.