Dev Karantina Hazırlığı! Binlerce Yataklı İki Öğrenci Yurdu Boşaltıldı

Dev Karantina Hazırlığı! Binlerce Yataklı İki Öğrenci Yurdu Boşaltıldı

Kamuajans.com – Corona virüsü önlemleri kapsamında umreden dönenler başta olmak üzere yurtdışından gelecek olanların 14 gün karantinaya alınacağının açıklanmasının ardından İstanbul'da da iki öğrenci yurdunun boşaltılması için talimat verildiği ortaya çıktı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı 3 bin 200 kişi kapasiteli Güngören’deki Fatih Sultan Mehmet Öğrenci Yurdu ile Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Florya Kız Yurdu’nun boşaltıldığı öğrenildi.



KIZ ÖĞRENCİLER TEPKİLİ

Kız yurdunda kalan öğrencilere umreden dönenlerin yerleştirileceği bildirilerek ayrılmaları istendi. Gidecek yerleri olmadığını söyleyen bazı öğrenciler bu duruma tepki gösterdi.


Öğrenciler eşyalarını toplayıp yurttan ayrıldı. 

3200 KİŞİLİK YURT BOŞALTILDI

Güngören’deki Fatih Sultan Mehmet Öğrenci Yurdu ise, öğrencilerden 16 Mart (bugün) saat 12:00’a kadar yurdu terk etmelerini istedi. Ailelerinin yanına dönemeyecek öğrencilerin ise belediyeye ait otobüslerle İstanbul’daki başka yurtlara taşınacağı bildirildi.


Öğrencilerin otobüslerle başka yurtlara taşınacağı öğrenildi.

Eşyasını toplayan öğrencilerin yurda gelen otobüslere binmeye hazırlandıkları görüldü.




Kaynak : Sözcu

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.