2021 Muharrem orucu ve aşure günü ne zaman?

2021 Muharrem orucu ve aşure günü ne zaman?

Aşure ayı olarak da bilinen Muharrem ayı Peygamberimizin hadisinde de yer alıyor. 'Allah'ın ayı' olarak isimlendirilen bu ayın faziletleri de merak edilenler arasında bulunuyor. Peki 2021 Muharrem ayı ve aşure günü ne zaman?

Müslümanların ilgiyle takip ettiği Muharrem ayı hürmet edilen anlamına geliyor. Bu ay Hz. Peygamber tarafından Allah'ın ayı diye şeklinde adlandırılıyor. Muharrem ayının faziletine, ilahî feyz ve bereketinin bolluğuna işaret ediliyor.

Aşure günü 18 Ağustos'ta

Muharrem ayı bu sene 9 Ağustos 2021 tarihinde başlayacak. Aşure günü ise 18 Ağustos 2021 tarihine ve Çarşamba Günü'ne denk gelecek.

Muharrem ayının faziletleri neler?

Muharrem ayında bu ayın ilk 10 günü ya da 9, 10 ve 11. günleri oruç tutanlara kat kat sevap yazıldığı bilinmektedir. Peygamberimiz, özellikle Muharrem ayının 10. gününe denk gelen Aşure gününde oruç tutmayı tavsiye etmiştir. Aynı zamanda "Aşure günü tutulan oruç, geçmiş senenin günahına kefaret olur" şeklinde buyurmuştur. Muharrem'in onuncu günü âşûrâ günüdür. Bu gün oruç tutmak da bazı âlimlere göre sünnettir (Serahsî, el-Mebsût, III, 92).

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.