Uzmanından MEMUR, BAĞ-KUR ve SSK emekli maaş zamları tablosu kesin diyerek açıkladı

Uzmanından MEMUR, BAĞ-KUR ve SSK emekli maaş zamları tablosu kesin diyerek açıkladı

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, emekliler için maaş zammına dair kesin rakamları paylaştı.

Emeklilere Temmuz Ayında Müjdeli Zam! Maaşlar 15 Bin Liraya Kadar Çıkabilir

Milyonlarca emekli, Temmuz ayında yapılacak maaş zammını heyecanla bekliyor. Son zamların enflasyon karşısında yetersiz kaldığını savunan emekliler, maaşlarında iyileştirilme talep ediyor.

Memurlar ve Emekliler Yoksulluk Sınırıyla Mücadele Ediyor

Memurlar ve emekliler, aldıkları maaşların yoksulluk ve açlık sınırının altında kaldığını dile getiriyor. Asgari ücret seviyesine ulaşan açlık sınırı ve 50 bin TL'yi aşan yoksulluk sınırı karşısında, maaş artışlarının yetersiz kaldığına dikkat çekiliyor. Emekliler, maaşlarına ek zam yapılmasını talep ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Temmuz Ayına İşaret Ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere yönelik yaptığı açıklamada Temmuz ayını işaret ederek, maaşlarında iyileştirme yapılacağına dair müjde verdi. Bu gelişmenin ardından tüm emeklilerin gözleri Temmuz ayındaki zam oranlarına çevrildi.

SGK Uzmanı Emin Yılmaz Kesin Rakamları Açıkladı

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, emekliler için maaş zammına dair kesin rakamları paylaştı. Yılmaz'ın açıklamasına göre, 2000 yılından sonra SSK'dan emekli olanlar için Temmuz ayında %24 oranında bir zam uygulanması halinde, maaşlar 8 bin 740 TL'ye ulaşacak. Bu miktarın 10 bin TL'nin altında kalacağı öngörülüyor. Fakat hükümetin devreye girmesiyle bu maaşların 12 bin 500 TL ile 15 bin TL arasında değişebileceği belirtiliyor. Memurlar için ise yapılan hesaplamalara göre Temmuz ayında %18,60 oranında bir zam bekleniyor.

Emekliler Zam Beklentisi İçinde

Emekliler, Temmuz ayında yapılacak zammın enflasyon karşısında eriyen maaşlarının purchasing power'ını geri kazandırmasını umuyor. Hükümetten emeklilerin maaşlarında iyileştirme yapılması ve yoksulluk sınırının üzerinde bir yaşam standardı sağlanması bekleniyor.