Hayırseverler tekrar sahalarda…

Hayırseverler tekrar sahalarda…

Veresiye defteri ne kadar eski zamanda kalmış olsa da, günümüzde maddi imkanları yetmeyen vatandaşların sıklıkla kullandığı yöntem haline gelmiştir.

5 hayırsever sayesinde bir gecede binlerce insanın borcu silindi

5 hayırsever sayesinde bir gecede yüzlerce borç iptal edildi. 7 yıllık veresiye defterinin borçlarını ödeyen Bolulu bir hayırsever, Ramazan Bayramı'na sadece birkaç gün kala borçluları sevindirdi.

186 bin lira değerindeki Bolu fırın veresiye defterini satın alındı. 5 hayırsever ve iyilik şirketi sahibinin desteğiyle 50 bine satın alındı. 7 yıllık veresiye defterinin kapatılmasıyla yaklaşık 600 vatandaş borçlarından kurtuldu.

Sağlık mahallesinde 6-7 yaşlarındaki veresiye defterini gören hayırsever Mahmut Alan, Şeref Yüksel'in sahibi ile tanıştı. İşletme sahibinden defterin tamamını hesaplamasını isteyen Mahmut Alan, aynı zamanda ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmek isteyen 5 tüccarın aracısı oldu. Fırının sahibi Şeref Yüksel ile görüşen Alan, deftere kayıtlı borcunun kapatılacağını açıkladı.

işletme sahibi Şeref ile hayırsever Mahmut Alan arasında gerçekleşen görüşmenin ardından 186.000 liralık veresiye defterinin tamamı 50.000 liradan kapandı. Kendisinin Ramazan ayında hayır isteyen tüccarları geri çevirmediğini ve sadece 50bin lira karşılığında 186 bin lira borcu olduğunu belirten Şeref Yüksel, şunları söyledi: “Kredi defteri 6 ila 7 yaşında. Toplam borç 186 bin lira. Borçların hesaplanması 5-6 saat sürdü. Allah razı olsun Mahmut kardeşim, aracıydı. Çam Ağacı Çoban armağanına katkıda bulunmak istedik. Komple veresiye defterini devredeceğiz. Borçlulara hakkımızı helal ediyoruz. Verecek ya da alacak hiçbir şey yok. Yine ihtiyacı olana veresiye vermeye devam edeceğiz. Burada ekmek satıyoruz. Vatandaşın temel gıdası ekmektir. "Ekonomik koşullar nedeniyle veresiye veriyoruz" dedi.

Hayırseverler ihtiyaç sahipleri ile buluştu

Yaklaşık 9 yıldır vatandaşlara ulaştıklarını vurgulayan Mahmut, Alan şunları söyledi:

Bolu'da hiçbir vatandaşımızın kimliğini açıklamadan arabulucu olarak müdahale ediyoruz. Şu ana kadar 9 milyon liraya yakın yardım yapıldı. Bu Ramazan ayında vatandaşlarımız 600bin TL bağışta bulundu. Bu yardımı sağlayarak herhangi bir para toplamıyoruz. Biz paraya da önem vermiyoruz. Bu çok önemli. "İhtiyacı olan kişileri tespit edip onları kendilerine yardım edebilecek kişilerle temasa geçirmelerini sağlıyoruz" dedi.