Doğalgaz faturasına güzel haberler geldi!

Doğalgaz faturasına güzel haberler geldi!

Son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı, birçok kişi doğalgaz faturasını ödeyemez hale gelmiştir. Bir güzel haber ise, doğalgaz faturasına geldi. O tarihe kadar doğalgaz faturası ödeme derdine son. Tüm merak edilen detaylar haberimizde...

Doğalgaz faturasına yüksek Mevla ödemeye son

Geçtiğimiz yıl vatandaşlara verilen 25 metreküp doğalgaz kampanyasının bitimine yalnızca birkaç gün kaldı. Mayıs ayında tamamlanması beklenen proje desteğinin toplam tutarının 43 milyon TL'yi geçtiği öğrenildi.

Son açıklamalara göre proje Mayıs 2024'te sona erecek. Ay sonuna kadar 19,7 milyon haneye 25 metreküp doğalgaz ücretsiz sağlanacak. Bu kullanım fatura başına ortalama 150 TL anlamına geliyor.

Düşük gelirlilere ve emeklilere yönelik fatura desteğine ilişkin çalışmalar devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, doğalgaz ve elektriğin indirimli fiyatlarla sağlanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından emekli vatandaşlar faturalarını indirimli ödemeye başlayacak. Bu haber birçok vatandaşı çok sevindirdi. Yapılacak son açıklamalara göre, doğalgaz faturalarını vatandaş düşük miktarda ödeyecek.