Devlet destek ödemesi alanlar dikkat! Hemen İBANINIZI kontrol edin! Hesabınıza para yatmış olabilir…

Devlet destek ödemesi alanlar dikkat! Hemen İBANINIZI kontrol edin! Hesabınıza para yatmış olabilir…

Çiftlere verilen tarım desteğinin ödeme tarihi belirlenirken, TC kimlik numarasının son rakamı belirtilir. Tarımsal desteklere ilişkin ayrıntılı bilgi haberimizin geri kalanında…

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal üretimi artırmak, kırsal alanları desteklemek ve çiftçilerin üzerindeki mali yükü hafifletmek amacıyla destek sağlamaya devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın son dakika açıklaması çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Çiftçilerin yüzü gülecek

Bakan Yumaklı, 4,4 milyar liralık tarım desteği müjdesini duyurdu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bugün çiftçilere 4,4 milyar lira destek ödeneceğini duyurdu.

Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, çiftçilere verilen hibe tutarının toplam tutarının 4 milyar 435 821 bin liraya ulaştığını belirtti. Bu desteklerin;

3 milyar 344 milyon 15 bin lirası buzağı desteği,

1 milyar 11 milyon bin 779 lirası çiğ süt desteği,155 bin 447 lirası onaylanan destek ve desteklerden oluştu. 29 milyon 216 bin 20 lirası hayvan genetik kaynağıydı.

Sertifikalı tohum üretimi için 10 milyon 42 bin 754 lira, düve alımına destek için de 9 milyon 320 lira ödenecek. Bu ödemeler, çiftçinin son kimlik numarası ve vergi koduna göre belirli tarihlerde yapılacak. Çiftçilerin bu haber sayesinde yüzü gülecek. Ekonomik sıkıntıları çekmeye devam ederken, bu haber onlara ilaç gibi gelecek.