Bir müjde daha Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan geldi!

Bir müjde daha Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan geldi!

Ekonomik şartlar göz önüne alındığında çoğu üretici bitmiş durumdadır. Üreticilerin çoğunun gözü Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun üzerindeydi. Haberin merak edilenleri geri kalanında…

Bir nebze de içimizi rahatlatacak haber sonunda geldi. 81 ili kapsayan bu haber sayesinde üreticiler rahat nefes alacak. Elinizi çabuk tutmanızda fayda olacak…

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan hibe desteği

Olumsuz yaşam koşulları vatandaşların cebini zorlamaya devam ediyor. Düşük gelirli insanların ceplerini zorlayan yaşam koşullarıyla karşı karşıya kalan bu kişilerin güçleri hala çok zayıf durumdadır.

Devlet, düşük gelirli insanlara destek ödemeleri sağlasa da, üretim ve ürün maliyetlerini azaltacak birçok destek ödemesi de sağlıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere neredeyse her Cuma günü destek veriyor tarıma destek adı altında verilen bu destekler her ne kadar üretim maliyetlerini desteklemeyi amaçlasa da bu ödemeleri oluşturan unsurların sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün yeni ödeme müjdesi Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından açıklandı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun hayata geçirdiği yeni proje kapsamında destek verileceği belirtildi. Yıl boyunca binlerce projeye destek veren TKDK'nın düzenlediği programlar kapsamında 45 milyar dolarlık destek açıklanırken, düzenlenen programların da sektöre önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz.

Tarım ve Kırsal Kalkınma Destek başvurusu

Geçtiğimiz gün TKDK Genel Koordinatörü Ahmet Poyraz, programın açılış konuşmasında programın 2011'den bu yana getirildiğini söyledi. Ülke genelinde yürütülen projelerin vatandaşlara yönelik istihdam olanaklarını artırmayı amaçlamasına rağmen, tarım ve gıda sektörüne destek verilmeye devam edildiği belirtildi.

Poyraz, 81 illerde projelerin devam ettiğini ve desteklerin 6 ana başlık altında verileceğini duyurdu. Sübvansiyonların hayvancılık, kırsal turizm, gıda, balıkçılık, ormancılık ve tarımsal üretimin işlenmesi ve pazarlanması desteği çerçevesinde ödeneceğini belirten Poyraz, tüm bu kriterlerin yerine getirileceğini açıkladı.

Standartlarına uygun olarak gerçekleştirilecektir. Amacı, Türkiye'nin tarım ve kırsal kalkınma politikası açısından büyük önem taşıyan programlarla yenilerinin önünü açmaktır. Ülke genelinde tarımsal kalkınmanın önemli bir ödülü olarak değerlendirilen bu programlara başvurular, ilçe müdürlükleri aracılığıyla TKDK internet sitesi üzerinden yapılabiliyor.