Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi (RESMİ YAZI)

Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi (RESMİ YAZI)

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi konulu resmi yazı yayınlandı. Buna göre Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim konusunda yeni detaylar belli oldu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzalı resmi yazıda ''Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi mevsim şartlarının da etkisiyle artan Covid-19 salgını sebebiyle Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edilmesi yönünde karar alınmıştır. Bu bağlamda Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin ek 2 inci ve Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin ek 3 üncü “Olağanüstü durumlarda eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin alınması gereken tedbirler” başlıklı maddeleri gereğince aşağıdaki esaslar çerçevesinde uzaktan eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi uygun görülmüştür.

1. Resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime 21 Kasım 2020 tarihinden 31 Aralık 2020 tarihine kadar ara verilmiştir.

2. Resmî ve özel tüm okul öncesi eğitim kurumlarında etkinlikler, ilkokullarda, ortaokullarda ve ortaöğretim kurumlarında tüm dersler uzaktan eğitim yoluyla (canlı dersler, TRT EBA TV, EBA portal ve açık kaynaklı diğer güvenilir platformlar üzerinden) yapılacaktır.

3. İlkokul ve ortaokullarda Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 12.09.2018 tarihli ve 123 sayılı Kurul Kararı eki İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesi, imam hatip ortaokullarında ilgi (d) Çizelge, ortaöğretim kurumlarının tamamında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 19.02.2018 tarihli ve 56 sayılı Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgeleri, mesleki ve teknik eğitim kurumlarında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 18.08.2020 tarihli ve 21 sayılı kararı; 17.07.2017 tarihli ve 104 sayılı kararı esas alınarak dersler uzaktan eğitim yoluyla (canlı dersler, TRT EBA TV, EBA portal ve açık kaynaklı diğer güvenilir platformlar üzerinden) işlenecektir. 

4. Ortaokullarda Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 12.09.2018 tarihli ve 123 sayılı Kurul Kararı eki İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesi’nin Açıklamalar bölümündeki 7. madde, imam hatip ortaokullarında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 19.02.2018 tarihli ve 55 sayılı Kurul Kararı eki İmam Hatip Ortaokulu Haftalık Ders Çizelgesi’nin Açıklamalar bölümündeki 4. ve 5. maddeleri doğrultusunda yapılan uygulamalara uzaktan eğitim yoluyla devam edilecektir.

5. Resmî ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında gerçekleştirilen Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına ve takviye kurslarına 31 Aralık 2020 tarihine kadar ara verilecektir.

6. 2020-2021 eğitim öğretim yılı için ilkokul 3 üncü sınıflara yönelik İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) Uygulama süreci ve takvimine ilişkin işlemler, okulların yüz yüze eğitime açılmasına kadar ertelenmiştir. Bu süre içerisinde okullara gönderilmiş olan Öğrenci Belirleme Aracı (ÖBA) ve Öğretmen Yönergeleri Formu (ÖYF) daha sonra kullanılmak üzere muhafaza edilecektir.

7. Süreç içerisinde hastalık, izin ve benzeri nedenlerle canlı ders uygulaması yapamayan öğretmenlerin yerine öğretmen görevlendirmesi yapılacaktır.

8. Uzaktan eğitim sürecinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla okul yönetimleri tarafından zümre öğretmenleri ve rehberlik servisinde görevli öğretmenlerle birlikte yapılacak planlama doğrultusunda öğretmenler haftada en az 1 gün okula gelerek değerlendirme yapacak ve sınıf defterlerini işleyecektir. Öğretmenler uzaktan eğitimi sürdürmek için okulda bulunan bilgisayar ve kamera gibi araçlardan yararlanabilecektir.

9. Öğrencilerin nakillerine ilişkin işlemler için 18 Kasım 2020 tarihine kadar olan başvurular işleme alınacak, yeni başvuru alınmayacaktır. Nakil ve geçiş başvurusunda bulunan öğrencilerin nakil kabul ve ret işlemleri 20.11.2020 Cuma günü okul idareleri tarafından sonuçlandırılacaktır.

10. Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 27.10.2020 tarihli ve 43769797-10.07.01-E.15680395 sayılı yazısında belirtilen ölçme ve değerlendirmeye ilişkin esaslar geçerli olmakla birlikte temel eğitim kurumlarında, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği kapsamındaki ortaöğretim kurumlarında sınavlar 31 Aralık 2020 tarihinden sonra okul ortamında yüz yüze yapılacak şekilde planlanacaktır.

11. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 02.10.2020 tarihli ve 90757378-299-E.13991612 sayılı yazısı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün 07.10.2020 Tarih ve 14339795 sayılı yazısı kapsamında gerçekleştirilen uygulamaya dayalı dersler 31.12.2020 tarihine kadar yüz yüze olarak gerçekleştirilmeyecektir.

12. Rehberlik Araştırma Merkezlerinde (RAM) sağlık kurulu raporu alarak ilk kez eğitsel tanılaması yapılacak bireylere hizmet verilmeye devam edilecektir.

13. BİLSEM öğrenci adayları için yetenek alanları tanılamaları yapılmayacaktır.

14. 5580 sayılı Kanun kapsamında olan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yapılan bireysel eğitimler yüz yüze devam edecek, grup eğitimleri yapılmayacaktır.

15. 5580 sayılı Kanun kapsamında yaygın eğitim faaliyeti yapan özel öğretim kurumlarında dönem sonu sınavları sokağa çıkma kısıtlaması kurallarına uygun şekilde gerçekleştirilecektir. Okullardaki eğitim öğretim faaliyetleri ile diğer hususlara ilişkin açıklamalar ayrıca yapılacak olup yukarıdaki esaslar çerçevesinde bütün öğrencilerimizin uzaktan eğitim sürecine katılımına yönelik gerekli tedbirlerin hassasiyetle alınması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.