Yerli platform zirvedeki yerini koruyor! En çok tercih edilen dijital akış platformları belli oldu

Yerli platform zirvedeki yerini koruyor! En çok tercih edilen dijital akış platformları belli oldu

2024’ün ilk dört aylık kısmı sona ererken en popüler dijital akış platformları da yavaş yavaş belli olmaya başladı. Peki zirvede hangi platformlar yer alıyor İşte sıralama...

Dijital platformlar, son zamanlarda hayatın vazgeçilmez parçalarından birisi haline geldi. Özellikle pandemi döneminde evde sürekli vakit geçirilen zamanlarda bize bilgi, eğlence ve sosyalleşme fırsatı sağlayan bu platformlar, birbirinden farklı içeriklerle kullanıcıların dikkatini çekmeye devam ediyor.

Son zamanlarda DVD gibi seçeneklerden ziyade dijital akış platformları tercih edilmeye başlandı. Bu yeni içerik tüketim alışkanlığı konusunda da büyük bir değişikliğe neden oldu. Bu anlamda internet üzerinden dizi ve filmlere kolay bir şekilde erişim imkanı sunan dijital akış platformları, Türkiye’de hızlı bir şekilde yaygınlaşmaya devam ediyor. Ülkemizde bu konuda hizmet sağlayan şirket sayısı git gide artmaya devam ediyor. Bu da rekabet ortamının kızışmasına neden oldu.

Türkiye’de en fazla tercih edilen ve kullanıcısı bulunan dijital platformlar bu yıl içinde belli oldu. JustWatch’ dan alınan verilerine göre 2024 senesinin ilk çeyreğinde Türkiye’de en fazla tercih edilen platform BluTV oldu Onu ise son derece popüler olan Netflix takip ediyor. Aynı zamanda Amazon Prime Video, MUBI, Disney Plus gibi platformlar da Pazar paylarında yükselmeye devam ediyor. Televizyon programlarına kıyasla bu dijital programlar revaçta.

Türkiye’de en çok tercih edilen dijital akış platformları

Hem dizi hem de filmler hakkında bilgiler veren JustWatch, 2024’ün ilk kısmıyla alakalı dijital akış platformlarının verilerini paylaşmaya devam ediyor. Alınan raporlara göre geçtiğimiz ay Warner Bros Discovery Inc’e satışı yapılan BluTV, yüzde 38 Pazar payı ile en çok tercih edilen platform oldu. Netflix, yüzde 27’lik Pazar payı ile kullanıcısı en fazla olan ikinci dijital akış platform konumuna geldi. Yine bu platformu yüzde 19 Pazar payı ile Amazon Prime Video takip etti , listede yüzde 7 ile Disney+ ve yüzde 5 ile MUBI de yer aldı.