Telegram’da beklenmedik yükseliş! WhatsApp tarih mi olacak? Telegram’ı cazip kılan şey ne?

Telegram’da beklenmedik yükseliş! WhatsApp tarih mi olacak? Telegram’ı cazip kılan şey ne?

Dünya çapında yaygın olarak kullanılan WhatsApp, en popüler mesajlaşma uygulaması olarak ön plana çıkmaya devam ederken, Telegram’dan beklenmedik bir yükseliş geldi. İşte sizlerle Telegram ile ilgili bilgiler...

Gizlilik odaklı Telegram, hızla büyümeye devam ederken, WhatsApp’ın bu durumdan nasıl etkileneceği ise merak konusu oldu. Peki Telegram’ı ön plana çıkaran özelliği nedir? WhatsApp’tan kaçan Telegram’a mı kaçıyor? İki uygulama aynı anda kullanılabilir mi? Tüm soruların cevaplarını ve daha fazlasını haberimizin devamında bulabilirsiniz...

Telegram’ın kurucusu Pavel Durov röportaj verdi!

Telegram, son dönemlerde hızla büyüyerek adından oldukça sık bahsettiren mesajlaşma uygulaması olarak dikkatleri çekiyor. Son zamanlarda adından söz ettiren Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, uygulamanın 1 milyar kişiye ulaşacağını söyleyerek gündeme geldi.

Bu hafta verdiği bir röportajda Durov, Telegram’ın büyümesi ile ilgili bilgileri aktarırken, WhatsApp’ın güvenlik sorunlarına sahip olduğunu vurgulaması dikkatleri çekti. Telegram’ın şu anda yaklaşık 900 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu açıklayan, Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, önümüzdeki yıla kadar aktif kullanıcı sayısının 1 milyar kişiye ulaşması için çalışmalara devam ettiğini açıkladı.

Şuan en popüler mesajlaşma uygulaması hangisi?

Telegram’dan beklenmedik ani yükseliş gelse de, mevcut durumda en popüler mesajlaşma platformu 2 milyardan fazla kullanıcıya sahip WhatsApp ve Facebook Messenger.

Telegram, ise gizlilik odaklı bir alternatif olarak kullanıcıların dikkatini çekerek, popülerlik kazanmış durumda. Özellikle mesajlar için uçtan uca şifreleme sunun uygulama çok çeşitli cihazları desteklemesi ayrı bir avantaj olarak dikkatleri çekiyor.

Telegram kısa süre önce uygulamaya özel çıkartmalar ekleyerek dikkatleri çekti. Önümüzdeki günlerde ise birçok yeni özellik sunarak, büyük bir güncelleme ile kullanıcıların karşısına çıkmak için hazırlık yaptığı bilgisine ulaşıldı.

Ayrıca, hem Telegram’ı hem de WhatsApp’ı aynı anda kullanmak mümkündür.

Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, şirketin, platformdan daha fazla kar amacı olduğuna ve amaca ulaşmak için Premium abonelik hizmetine ek olarak, Telegram’ın büyümesi için ABD borsasını takip edeceği yönünde açıklama yaptığı bilgisine ulaşıldı.

Durov, uygulamanın siyasi olarak tarafsız kalmaya devam edeceği bilgisi verildi.