Ev almak isteyenlere müjde! Yeni konut kredileri açıklandı…

Ev almak isteyenlere müjde! Yeni konut kredileri açıklandı…

Türkiye'de konut kredisi faiz oranları artsa da bazı bankalar müşterilerine düşük faiz oranlarıyla kredi sunmaya devam ediyor. İşte en uygun fiyatlı fırsatlar Ev kredileri son zamanlarda hızla arttı!

Faiz oranlarındaki yükseliş ile birlikte kredi tutarları önemli ölçüde arttı. Ancak yüksek faiz oranları bağlamında bazıları cazip kampanyalarla dikkat çekiyor. Bu bankalardan en uygun konut kredisi teklifini kim sunuyor? İşte cevap…

QNB Finansbank ve Akbank düşük faizli ev kredisi sunuyor

Birçok banka konut kredisi kampanyaları düzenleyerek kendilerine daha uygun şartlarda kredi sağlamaya çalışmaktadır. Peki bu bankalardan hangisi en düşük faiz oranına sahip?

QNB Finansbank ve Akbank şu anda dünyanın en düşük faiz oranlarını sunarak dikkat çekiyor Her iki banka da ödeme tutarını 15.399 TL olarak belirledi. QNB Finansbank 1.852.058 TL toplam ödeme ile biraz daha avantajlı konumda.

Farklı bankaların sunduğu düşük faizli konut kredileri

Garanti BBVA, %3,13 faiz oranı ile aylık 16.047 TL taksit tutarı sunuyor. Türkiye İş Bankası ise %3,15 faizle, biraz daha yüksek bir taksit tutarı olan 16.140 TL'yi teklif ediyor. Bu oranlar sektör ortalamasıyla karşılaştırıldığında rekabetçi kalıyor.

Bazı bankalar faiz oranlarını ciddi oranda artırdı. HSBC ve Fibabanka, sırasıyla %5,00 ve %5,32 faiz oranlarıyla piyasadaki en yüksek ödeme tutarlarını sunuyor. HSBC'nin aylık tutarı 25,072 TL iken, Fibabanka aylık 26,653TL ödeme talep ediyor.

Konut kredisi alırken faiz oranlarına ek olarak toplam geri ödeme tutarı ve bankanın sunduğu ek tutarların da alınması gerekmektedir. Ek olarak başvurusu yaparken tüm bilgilerinin eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanması önemlidir. Yükselen faiz oranları, konut kredisi arayanların işini zorlaştırabilir, ancak Piyasada hala uygun faiz oranları sunan bankalar var.