Naci Görürden dikkat çeken deprem uyarısı!

Naci Görürden dikkat çeken deprem uyarısı!

Sıklıkla meydana gelen depremlerden sonra, Naci Görür tarafından değerlendirmeler yapılmaktadır. Sürekli olarak sallanmakta olan Türkiye için Naci Görür deprem uyarılarına devam etmektedir. Tüm detaylar haberimizde…

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görürden deprem açıklamaları

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, dün Tokat'ın Battalgazi ilçesinde ve bugün de Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Naci Görür, dün Malatya'nın Battalgazi ilçesinde ve bugün de Sulusaray ilçesinde meydana gelen kara felaketlerine ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Sosyal medyadan paylaşım yapan Görür, Malatya depreminin meydana geldiği fay hattının 4 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu duyurdu. Görür, sosyal medya paylaşımında şunları söyledi: “Dün ve bugün sarsıntılar vardı. Dün 4,3 büyüklükte Malatya Battalgazi'de, diğeri Sulusaray Tokat'ta ve 4,1 büyüklükte meydana geldi.

Malatya depremi muhtemelen Doğanşehir'den Yeşilyurt yakınlarından geçerek Malatya'ya kadar uzanan bir fay üzerinde meydana gelmiştir. Bu fay MTA canlı fay haritası üzerinde yoktur. Bu fay günümüzde sıklıkla 4 mertebesinde depreme neden olmaktadır.

Bugün Tokat’ta olan deprem, KAF’dan ayrılan ve GB istikametinde Anadolu levhası içerisine uzanan bir fay üzerindedir." ifadelerini kullandı.