Meteorolojiden yeni bir uyarı geldi…

Meteorolojiden yeni bir uyarı geldi…

Son dakika haberleri olarak meteoroloji yeni bir uyarıda bulundu. Bayramda 9 gün boyunca bazı bölgelerde şiddetli yağmur beklentisinin geleceğini duyurmuştu. Bu sefer durum tam tersi olacak gibi gözüküyor…

Meteorolojiden ilk uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni sıcaklara karşı eleştiride bulundu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada , Pazartesi gününden itibaren yağışların duracağı ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağı söylendi.

Yapılan duyuruda ise, hava sıcaklıklarının birden yukarı doğru çıkacağıdır. Çoğu kişi yağmur beklerken meteoroloji tam tersi uyarısını verdi. İnsanların sıcaklıklara karşı hazır olması gerekmektedir. Birden yükselecek olan hava dalgası, bazı kişileri de epey zorlayacak gibi görülmektedir.

İkinci uyarı

Meteorolojinin bir diğer uyarısı ise, hava sıcaklıklarını fırsat bilip pikniğe gidecek kişiler içindi. Bu kişilerin yaktıkları ateşler karşısında temkinli olmaları gerekmektedir. Yangınların olası bir felaket sonucu büyük orman yangınlarına dönüşmesinden korkmaktadırlar.

Meteorolojiden yapılan ilk açıklamaya göre ise, hava durumunun değişen illeri yer almaktadır.

Öncellikle Aydın, Muğla gibi illerin sıcaklıklarının birden 7-8 derece yükseleceğini öne sürmektedir. Bu yüzden insanların orman yangınlarının olmaması için çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Daha önce yaşanan olası felaketlerden ötürü orman yangınları artık en çok korktuğumuz nedenler arasındadır.

Meteoroloji en çok sıcaklıkların aratacağı bölgelerde çıkacak olası bir felaketten korkmaktadır. Bu sebepten dolayı, ilk açıklamasında özellikle altını çizerek büyük orman yangınlarına dikkat çekmiştir.