Kan şekerini yaklaşık 1 saatte %50’den fazla düşüren yöntem işte diyabet hastalarının şifası!

Kan şekerini yaklaşık 1 saatte %50’den fazla düşüren yöntem işte diyabet hastalarının şifası!

Yüksek kan şekeri seviyesi, şeker hastalığının önemli bir habercisi olduğu gibi ömür boyu devam edecek kronik bir hastalıkla burun buruna kalma riskini de yanı sıra getiriyor. Bundan dolayı dikkat etmek büyük bir önem taşıyor.

Beslenme şekli, yaşamınızı “kurtaracak” ölçüde önemli bir yere sahip. Bu hususta doktorun vermiş olduğu tavsiyeler ve sağlıklı yaşam kurallarına uyum sağlamanız gerekir. Yine de doktor kontrolünde doğadan faydalanmayı da tercih edebilirsiniz. Kan şekerini düşürme konusunda en etkili araçlardan biri ise bu hususta ön plana! İşte o mükemmel ikili...

Tip 2 diyabet hastalığı, insülin üretimi konusunda problemlere neden olur ve ömür boyu devam edecek bir kronik hastalıktır. Kan şekerinin kontrol edilmesi için pankreasın salgılamış olduğu insülin, dengesizleşmesi durumunda bazı risk faktörlerinin de ortaya çıkmasına neden oluyor. Bu mekanizmada ortaya çıkan dengesizlikler, bu değerlerin hayatı tehlike oluşturacak şekilde yükselmesine sebep olabilir.

Sağlıklı beslenmenin önemi

Sağlıklı beslenme, bu kadar tehlikeli bir hastalık karşısında alınması gereken basit önlemlerden bir tanesidir. Yemek yedikten sonra kan şekeri düzenli bir şekilde yükseldiği zaman herhangi bir problemle karşılaşmanız söz konusu değildir. Bu sebeple, sağlıklı beslenmek son derece önemlidir. Yapılan araştırmalar sonucunda, zerdeçalın içeriğinde yer alan “kurkumin”, yemeklerden önce tüketildiği zaman kan şekeri düzeyini büyük ölçüde düşürebilir. Aynı zamanda tüketildikten sonra sadece bir saat içinde bu düşüş oranıyla karşılaşılıyor.

Aynı zamanda, ilk tüketimden yaklaşık 2 saat sonra kan şekeri düzeylerinde inceleme yapıldı ve elde edilen veriler bu teoriyi destekleyici durumda. Zerdeçal tüketimi, yemek yedikten sonra meydana gelen şeker konsantrasyonlarını büyük ölçüde etkileyen bir üründür. İçeriğindeki kurkumine göre bu yeni araştırmalar değişti.

Zerdeçal kullanımı ile ilgili önemli bilgiler

Barret ve Hollanda, kurkumin bileşiğinin yer aldığı takviyelerde karabiberin de tercih edildiğini söylüyor; bunun sebebi, zerdeçalın karabiberle beraber tüketildiği zaman daha iyi emilim sağlayacağıdır. Uzmanlar, karabiberin zerdeçalın içeriğinde yer alan kurkuminin kandan emilimi üstünde %3000’lik bir etkisi olduğundan bahsediyor.