İstanbul’da insanları şaşkına çeviren olay! ATM’den çektikleri paraları hemen geri yatırdılar…

İstanbul’da insanları şaşkına çeviren olay! ATM’den çektikleri paraları hemen geri yatırdılar…

İstanbul Esenyurt’ta yaşanan olay sonrası çoğu insan artık ATM’den para çekip çekmemek konusunda kuşkuda kalmaktadır. Haberin merak edilenleri geri kalanında…

Günümüzde hemen hemen birçok işlemi ATM’lerden halletmekteyiz. Çoğu insanın cebinde nakit yerine kart taşıması şaşırtmamaktadır.

İstanbul Esen yurtta bir ATM’nin sahte para verdi ideası

Esenyurt'ta bir ATM, para çekmek isteyen çok sayıda vatandaşa sahte para dağıttı. Sadece 100 banknotun sahte olduğunu beyan eden vatandaşlar, bir banknot alarak bu anları kaydederken, yaklaşık aynı saatlerde farklı ATM'lere sahte para verdikleri iddia edildi.

Olay, dün Esenyurt'ta bir gişede meydana geldi. Talatpaşa Mahallesinde Kazım Yılmaz isimli vatandaş , parayı çektikten sonra 100 TL'lik banknotların sahte olduğunu fark etti. O sırada yine aynı şekilde sahte para alan vatandaşlarda ATM’nin önüne gelerek çektikleri paraları geri yatırdı. Aynı bölgedeki ATM'lerinden kendilerine sahte dağıtıldığını beyan eden vatandaşlar , bu anları cep telefonlarıyla kaydetti.

Sahte ATM'den çektiği parayı belirten Kazım Yılmaz , şöyle konuştu: "ATM'de paramız var ve bana verdiği 100 TL'lik banknotların sahte olduğunu anladım. O sırada başka bir vatandaş gelip sahte para verdiğini söyledi. Biz paraları bir süre uğraştıktan sonra ATM’ye geri yatırdık. 2 dakikadan kısa bir süre sonra , başka bir kişi bir tomar sahte parayla olay yerine geldi. Bir süre bekledik ve vatandaşların geldiği konusunda uyardık. "Yetkililerin mümkün olduğu kadar çabuk harekete geçmesi gerekiyor" dedi.