Beslenme ve diyet uzmanı ramazan sonrası en kolay diyet sırrını açıkladı! Bu kurala uyanlar hemen zayıflıyor!

Beslenme ve diyet uzmanı ramazan sonrası en kolay diyet sırrını açıkladı! Bu kurala uyanlar hemen zayıflıyor!

Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı boyunca tatlılar, yemekler derken biraz kilo aldığınızı düşüyorsanız, bu diyet tam olarak size göre olabilir. İşte sizlerle, diyet araştırması yapan kişiler için en kolay diyet sırrı...

Beslenme ve Diyet uzmanı açıklama yaptı!

Ramazan sonrası diyet araştırması yapan kişi sayısı bir hayli artış göstermeye başladı. Ramazan boyunca kalori alımını arttıran kişiler, arama motorlarına, “ramazan boyunca alınan kilolar nasıl verilir? Ramazan sonunda uygulanacak en doğru diyet programı nedir?” sorgularına yanıt aramaya devam ederken, beslenme ve diyet uzmanı konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Beslenme ve Diyet uzmanı, “diyeti programı kişiden kişiye göre farklılık gösterse de, bazı kurallar genel olarak herkes için geçerli sayılmaktadır. Zayıflamak için diyetten önce bazı kurallar dikkat etmek gerekmektedir” dedi.

Diyete başlamadan önce dikkat edilmesi gereken kurallar!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Sungur, Ramazandan sonra hızlı zayıflamanın kurallarını, Merve Kantarcı Çulha’nın sorularını yanıtlayarak, ramazan ayı boyunca tüketilen tatlılar yemekler ve aynı zamanda da bayram boyunca tüketilen ikramlıklar derken, kilo oranında artış yapan kişiler için, hızlı zayıflamanın kurallarını şu şekilde açıkladı;

Ramazan ayı boyunca 2 öğüne, bazen de 1 öğüne alışan metabolizmamızı, öğün sayınızı birden arttırmadan vücudumuzu alıştırmak gerekmektedir.

Özellikle, Ramazan ayı boyunca değişen su içme alışkanlığınızı, Ramazan ayı sonrasında tekrar kazanmak ve yeterli miktarda su tüketerek, metabolizmanızı hızlanmasını sağlayabilirsiniz.

Ramazan ayında yavaşlayan metabolizmayı düzenli tempolu yürüyüşler yaparak hızlandırabilirsiniz.

İftarda ve bayramda tüketilen ağır tatlılar sonrasında, tatlı ihtiyacınızı ara öğünde tüketeceğiniz meyve veya kuru meyveler ile karşılayabilirsiniz.

Özellikle şunu unutmayın, kahvaltı ve öğle yemeğinin atlanması akşam öğününde porsiyon kontrolünü sağlamakta zorlanmanıza neden olacaktır. Günlük gereken enerji ihtiyacınızın çoğunu akşam almanız durumunda ise, bu durum kilonuzun artmasına neden olacaktır. Son öğününü ise gece yatmadan 4-5 saat öncesine tüketmiş olmanız gerekmektedir.

Ramazan ayı sonrasında uyku düzeni değişen kişiler, tekrar sağlıklı uyuma saatine kavuşması kilo kontrolünde fayda sağlayacaktır.